POLOŽILI VIJENAC

Generali na sisačkom groblju Viktorovac odali počast pokojnom Janku Bobetku

Najavio je da će se iduće godine u Sisku održati i okrugli stol o Janku Bobetku, koji je to i zaslužio jer je vodio vojsku u pobjede

General Marinko Krešić

 Zeljko Puhovski/Cropix

Izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora u petak je u Sisku odalo počast Janku Bobetku, stožernom generalu i ratnom zapovjedniku Oružanih snaga RH, u povodu 19. obljetnice njegove smrti.

Izaslanstvo, koje je predvodio predsjednik Generalskog zbora general bojnik Marinko Krešić, počast generalu Bobetku odalo je uz njegov grob na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac, gdje je položilo vijenac i zapalilo svijeće.

Krešić je tom prilikom napomenuo kako je dolazak na grob obitelji Bobetko već tradicija, jer hrvatski generali svoga načelnika nikad neće zaboraviti.

"Naš Janko nam je u srcima i svaka godišnjica njegove smrti je spomen na njegovu veliku ljubav prema hrvatskom narodu, hrvatskim ratnicima i vojnicima", rekao je.

Najavio je da će se iduće godine u Sisku održati i okrugli stol o Janku Bobetku, koji je to i zaslužio jer je vodio vojsku u pobjede te je Hrvatska zahvaljujući njemu izborila pobjedu. Izaslanstvu se priključio i Bobetkov sin Ivan, uz nekoliko suboraca.

Izaslanstvo hrvatskih generala u Petrinji je zapalilo svijeće i uz spomenik poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade "Gromovi" te poginulim petrinjskim braniteljima.

Na kraju je skupina generala prisustvovala na Svetoj misi za pokojnog generala Bobetka, kod kapele sv. Mihaela u njegovom rodnom Crncu pokraj Siska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:20