‘MOLIM VAS...‘

Fuchsu pristiglo više od stotinu pisama darovitih učenika, evo što traže od ministra

Učenici, većinom osnovci, u svojim pismima ministru daju primjedbe na školski sustav...

Pismo Radovanu Fuchsu

Danas se obilježava Međunarodni dan darovitih učenika, a tim povodom polaznici Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije napisali su ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu više od stotinu pisama.

Učenici, većinom osnovci, u svojim pismima ministru daju primjedbe na školski sustav i nude prijedloge za poboljšanjem stanja. Od ministra Fuchsa među ostalim traže više praktične nastave, odnosno pokusa iz fizike, kemije i biologije, kao i promjenu koncepta učenja.

image

Pismo Radovanu Fuchsu

Akciji su se priključili i učenici škola Splitsko-dalmatinske županije, u zajedničkoj akciji s porukom "Prepoznaj darovitost". Riječ je o kampanji koju je pokrenuo Centar za izvrsnost s ciljem donošenja novih pravilnika za rad s darovitom djecom, koji bi zamijenili postojeće iz 1991. i 1993. godine.

image

Pismo Radovanu Fuchsu

- Učenici su imali priliku kazati što za njih znači pohađanje programa u Centru izvrsnosti, ali i kako unaprijediti svoje škole i sustav obrazovanja. Danas je njihov dan, a ovo je odličan način da se vidi kakva su promišljanja darovitih učenika koji su budućnost Hrvatske. Krajnje je vrijeme napraviti zaokret na razini cijele države, kako bi se o darovitima počeli brinuti sustavno. Imamo dobar primjer podrške darovitima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a na nacionalnoj razini dodatni impuls bio bi i donošenje novih pravilnika za rad s darovitima. Cilj je potaknuti i ostala područja na uspostavu sustavne podrške darovitima, poručio je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:32