‘UOBIČAJENI TIJEK‘

Fuchs: ‘Jučer sam bio na pregovorima sa sindikatima i nisam stekao dojam da je baš sve negativno‘

I sami sindikati su rekli da je napravljen određeni pomak, a sljedeći krug pregovora je idući tjedan, dodao je

Radovan Fuchs

 Marko Todorov/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je srijedu kako pregovori sa sindikatima idu uobičajenim tijekom, a govoreći o šest godina mandata premijera, ocijenio je kako je Andrej Plenković izvrstan premijer.

Fuchsa, koji je u srijedu predstavljao rezultate poziva u okviru NPOO-a vezano za opremanje predškolskih ustanova, novinari su upitali boji li se novih štrajkova i prosvjeda u školama s obzirom na to da pregovori sa sindikatima oko osnovica plaća ne idu dobro.

"Pregovori sa sindikatima idu nekim uobičajenim tijekom, ima nekoliko krugova pregovora. Jučer sam bio na tim pregovorima i nisam stekao dojam da je to baš sve negativno", rekao je ministar uoči sjednice Vlade.

I sami sindikati su rekli da je napravljen određeni pomak, a sljedeći krug pregovora je idući tjedan, dodao je.

Osvrnuo se i na jučerašnju najavu premijera da će država financirati i jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima, pojasnivši kako su uvjeti u školama različiti pa će tako organizirati prehranu, a što će se još razraditi s osnivačima.

To bi trebalo krenuti od sljedećeg polugodišta, a do tada su potrebne i zakonske izmjene, najavio je Fuchs.

Upitan bi li HDZ-ova Vlada trajala šest godina da nema Plenkovića, Fuchs je ocijenio kako je Plenković "jako dobar i izvrstan premijer" i "definitivno zaslužan, ne samo za trajanje šest godina, nego i za ubuduće".

O šest godina mandata premijera govorio je i ministar prometa Oleg Butković, koji je u Vladi duže i od Plenkovića s obzirom na to da je bio i u Vladi premijera Oreškovića.

Ocijenio je kako je napravljeno puno, ali i kako je to bilo "vrlo teških šest godina" jer su se događali veliki izazovi i krize - Agrokor, potres, poplave, požari, korona.

"Praktički se nismo stigli odmoriti niti jedan dan", naveo je.

"Odrađene su velike strateške stvari i naravno da smo svi, koji smo dio te ekipe, ponosni na sve ono što smo pozitivno napravili", istaknuo je Butković, dodavši kako Plenković dobro vodi i Vladu i HDZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 01:30