AFERA PODRAVKA

Friščić: Neću dopustiti da se krivnja prebaci na HSS

Šef seljaka sastao se s premijerkom Jadrankom Kosor kako bi razgovarali o sudbini HDZ-ova potpredsjednika Vlade
 Neja Markičević/Cropix

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Josip Friščić zatražio je sastanak svih koalicijskih partnera kako bi zauzeli zajednički stav o potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu.

HDZ još dvoji

Za razliku od partnera iz SDSS-a i HSLS-a koji žele izbjeći saborsku raspravu o zahtjevu oporbe za smjenom Polančeca, Friščić očekuje da se o sudbini potpredsjednika Vlade raspravlja u Saboru, i to do kraja tjedna. No u HDZ-u, kako doznajemo, još nisu odlučili o Polančecovoj sudbini - hoće li ga braniti ili će on ipak morati otići.

Predsjednik Sabora i član Predsjedništva HDZ-a Luka Bebić i danas je ponovio svoj stav kako je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, odnosno da ga stranka ne bi trebala micati sve dok institucije nemaju dokaza da je kriv. Naš izvor iz Vlade tvrdi kako zasad nema nikakvih dokaza protiv Polančeca, odnosno kako ga DORH s ničim ne povezuje. U slučaju da DORH u sljedećih nekoliko dana bude imao dokaze o umiješanosti Polančeca u aferu Podravka, odlučivanje o njegovoj sudbini bilo bi znatno lakše. Ovako je i dalje otvoreno pitanje hoće li se HDZ riješiti Polančeca zbog političke odgovornosti.

Ni tužitelj niti sudac

- Neću biti niti tužitelj niti sudac Polančecu, ali neću dopustiti niti da se slučaj relativizira i da se krivnja prebacuje na mene i na HSS-ovce - rekao je Friščić i tako poslao poruku partnerima iz HSLS-a koji i na njega žele prebaciti odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 02:56