NA PLATOU GRADEC

FOTO: VIŠE OD 100 VJEŽBAČA SUBOTNJE JUTRO IZABRALO ZA TRENING JOGE NA OTVORENOM Zagrebačkim treningom završila 6. sezona edukacija Aktivne Hrvatske

 
Trening Aktivna Hrvatska u Zagrebu
 Aktivna Hrvatska

Svakodnevno vlastitom tijelu trebamo pružiti svojevrstan servis. Za onaj u vidu treninga i aktivnosti naše će nam tijelo biti itekako zahvalno. Više od stotinu vježbača jesensko subotnje jutro izabralo je za aktivnost na otvorenom. Trening sunrise joge projekta Aktivna Hrvatska pod vodstvom Sandre Petre Pintarić, na zagrebačkom platou Gradec, obilježio je i kraj šeste sezone edukacija koje se provode diljem Hrvatske. Ovaj projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, a generalni partner je HEP, priopćeno je iz Sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska.

Aktivna Hrvatska
Sandra Petra Pintarić

„Prenosim poruku Predsjednice o važnosti tjelesne aktivnosti koja je uz pravilnu prehranu temelj zdravlja!“ – izjavio je osobni izaslanik Predsjednice, kondicijski trener nogometne reprezentacije Luka Milanović i dodao:

„Tjelesno vježbanje nam pomaže ne samo da bi se fizički osjećali bolje, nego da dovedeno u ravnotežu um i tijelo što nam pomaže da se bolje nosimo sa stresom i da učinkovitije kročimo kroz život!“

Aktivna Hrvatska

Aktivna Hrvatska

Trening Aktivne Hrvatske u Zagrebu nisu propustili ni vaterpolisti zagrebačke Mladosti Ivan Marcelić i Lovre Miloš, nogometaši Lokomotive Fran Karačić i Luka Smoljo, voditeljica emisije Aktivna Hrvatska Darija Mikulandra Žanetić, voditeljice Lana Pavić i Hana Tabaković, kineziologinja Ana Kuhanec Brašnović, sportski PR stručnjak Ranko Vučinić i mnogi drugi.

Aktivna Hrvatska
Lana Pavić

Aktivna Hrvatska
Lovre Miloš i Ivan Marcelić

Aktivna Hrvatska
Darija Mikulandra Žanetić

Aktivna Hrvatska
Aktivna Hrvatska

Trenerica Sandra Petra Pintarić s timom trenera i građanima odradila je trening koji je bio fokusiran na dah i um. Vježbama disanja vježbači su postigli bolju mentalnu opuštenost i koncentraciju. Ususret treningu vježbače je pozdravila izaslanica Gradonačelnika grada Zagreba Tanja Ališić, a edukativno predavanje iz područja nutricionizma održala je Karmen Matković Melki iz Definicije Hrane te o medicini dr. Ivan Bekavac iz Hrvatske liječničke komore. Edukacije su proveli stručnjaci Biotreninga, a one o prvoj pomoći i oživljavanju doktor Luka Banjšak iz poliklinike Vaš pregled.

Aktivna Hrvatska
Luka Banjšak

Posljednjih šest godina glavni stručni partner ovog projekta je Kineziološki fakultet iz Zagreba, a dekan KIF-a izv.prof.dr.sc. Damir Krističević je izjavio:

„Završili smo šestu sezonu projekta koji mijenja Hrvatsku. Kroz godinu svakodnevno ističemo povećanu potrebu za tjelesnom aktivnošću i veću brigu za zdravlje svih nas. Građani se diljem zemlje rado odazivaju na besplatne treninge i edukacije, a za sedmu sezonu projekta najavljujemo osobnu dijagnostiku i nutricionističke testove kao novitet koji će zasigurno unaprijediti sam projekt. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pripremio je novi atraktivni trening!“

Aktivna Hrvatska
Dekan KIF-a, izv.prof.dr.sc. Damir Krističević

Aktivna Hrvatska

/ Aktivna Hrvatska

Svi vježbači za trening su dobili majice generalnog partnera HEP-a, NIVEA prostirku za vježbanje te Decathlon loptu za trening. Tijekom treninga osvježili su se Mg Mivelom - vodom s kojom možete sve. Nakon treninga probali su zdravi smoothie Merkur osiguranja, dobili primjerak časopisa Men’s Health te poklone poliklinike Affidea i Tosame, dodaje se u priopćenju Sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska.

Aktivna Hrvatska

Aktivna Hrvatska
Trening Aktivna Hrvatska u Zagrebu

Aktivna Hrvatska
Aktivna Hrvatska, trening na zagrebačkom platou Gradec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2022 00:54