BJEŽE OD BIZNISA I DIONICA

FOTO Što sve imaju ljudi koji vode najveće tvrtke u Hrvatskoj: Vole nekretnine i umjetnine

Direktori poduzeća u državnom vlasništvu u svojim imovinskim karticama uglavnom imaju nekretnine, nešto umjetnina i skromna vozila

ZAGREB - I direktorima najvećih javnih poduzeća te poduzeća u pretežno državnom vlasništvu od imovine su najmilije nekretnine.

Nagrade za ulje

Lista stanova, kuća, apartmana, zemljišta... je impresivna. Vole i umjetnine te nakit, a od dionica imaju samo manje pakete likvidnog HT-a ili Kraša. Ponešto novca drže i na štednji, uglavnom u eurima. Direktori državnih poduzeća ne kupuju udjele u fondovima, a nemaju niti neke vlastite biznise.

Izuzetak je direktor Janafa Ante Markov koji ima udjele u dvjema tvrtkama i respektabilni je proizvođač maslinova ulja koje osvaja nagrade.

Kolika je točno njegova imovina nije poznato jer Markov u svojoj imovinskoj kartici nije ispisao nikakve procijenjene vrijednosti, a posljednji podatak o plaći datira iz vremena kad je bio saborski zastupnik.

Ostali njegovi kolege ulagali su u nekretnine, a dobar su dio i naslijedili. Jedini dodatni izvor prihoda, prema karticama, nekima je iznajmljivanje apartmana.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:14