VELIKI MAKARSKI DERBI

FOTO: 'Debeli' pobijedili 'mršave' na penale

 Ivo Ravlić/CROPIX

MAKARSKA - Svi su slavili, ali debeli su zvanično pobijedili 5:4 na penale i primili prijelazni pehar na tradicionalnom i originalnom makarskom nogometnom spektaklu "Debeli i mršavi“.

Vagalo se najvećom mesarskom vagom i primijenilo se staro pravilo da mršavi u crnim majicama ne smiju prelaziti 65 kilograma, a za debele je donja granica na vagi bio kvintal.

Za najboljeg igrača na terenu i ujedno najskupljeg proglašen je pl. Josko Vusio, iz ekipe mršavih, dok je Davor Okmadžić najbolji igrač debelih. Novac od ulaznica i donatora 10.000 kn uručen je udruzi roditelja djece sa smetnjama u razvoju Sunce i predsjednici Oliviji Ravlić Prodan.

Igralo se živo, komentator je bio mišljenja da se igra čak organizirano. Nekad su i padali, mršavi od slabosti, debeli što ne mogu trčati. Nije palo dovoljno golova u redovnom dijelu meča. Sudac Jakov Kovačević nije priznao dva gola.

U derbiju koji izaziva salve smijeha, iako publika nije bila dovoljno aktivna, bio je i jedan ozbiljan dio, kada su se minutom šutnje igrači i publika prisjetili preminulih igrača i sudaca.

Smijeh se opet nastavio u gostionici Sljeme uz pet "okrenutih“ janjaca, jer su igrači to zaslužili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:41