POZNATA LICA

Evo tko su ljudi koji su došli na sprovod Tomislava Sablje

Ceremoniju izražavanja sućuti u nekoliko su navrata prekinuli bolni jecaji Sabljine majke

Sprovod Tomislava Sablje

 Damjan Tadic/Cropix/

Oko dvjesto ljudi, rodbina i prijatelji, okupili su se u petak iza 14 sati na sprovodu Tomislava Sablje, ubijenoga u klubu Ritz prošle subote, kako bi se zadnji put pozdravili s njim. Prostor ispred mrtvačnice na Markovu polju počeo se puniti oko 14 sati, a s malim zakašnjenjem ceremonija izražavanja sućuti na odru je počela oko 14.20 sati, nedugo nakon što je na groblje pristigla Sabljina najbliža rodbina, majka i supruga.

Poznata lica

Među poznatim licima bili su Sabljin dugogodišnji prijatelj Nikica Jelavić, koji je na sprovod došao s nećakom, bivšim hrvatskim nogometnim reprezentativcem i imenjakom Nikicom Jelavićem. S njima u društvu bili su i Zoran Pripuz, koji je s Jelavićem prije više od dva desetljeća dijelio optuženičku klupu te na kraju bio oslobođen u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije.

image

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić (desno)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Na sprovod Tomislava Sablje došli su Nikica Jelavić (u sredini), Zoran Pripuz (desno pokraj njega) i Miro Vrlja (u bijelom baloneru)

Damjan Tadic/Cropix

U blizini su im bili i njihovi prijatelji Kćira Nrec te suvlasnik kompleksa Kvaternik plazza, Miro Vrlja. U pratnji nekoliko svojih poznanika došli su i Josip Antić Zefa iz Dubrave te Vlado Rajić, kum Vinka Žuljevića Klice, ubijenoga 2015. u Sesvetama, kao i Sabljini prijatelji i suoptuženici iz tzv. slučaja Tebra, Đorđe Vuletić, Goran Vidović te pokojnikov kum Tomislav Sučić.

image

Josip Antić Zefa

Damjan Tadic/Cropix
image

Na ispraćaj Tomislava Sablje došao je i Vlado Rajić (drugi zdesna) s prijateljima

Damjan Tadic/Cropix
image

Đorđe Vuletić Đoko (u sredini), Sabljin prijatelj i suoptuženik u predmetu Tebra

Damjan Tadic/Cropix

S pokojnim Sabljom došli su se oprostiti i odvjetnici. Sabljin dugogodišnji odvjetnik Andrej Ilić, Sučićev odvjetnik Hrvoje Korša te njihovi kolege odvjetnici Darko Zadro i Gordan Preglej.

image

Među osobama koje su došle na sprovod bio je i odvjetnik Gordan Preglej (u sredini)

Damjan Tadic/Cropix

Bolni jecaji

Ceremoniju izražavanja sućuti u nekoliko su navrata prekinuli bolni jecaji Sabljine majke koja je u trenutku kada su mrtvozornici lijes stavili na vozilo kako bi bilo prevezeno do grobnice snažno zaridala te zagrlila i ljubila sinovljev lijes. Uz zvuke pjesme "Ima jedna duga cesta" Tomislav Sabljo otpraćen je na konačni počinak.

image

Sprovod Tomislava Sablje na groblju Markovo polje

Ronald Gorsic/Cropix
image

Sprovod Tomislava Sablje na groblju Markovo polje.

Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:52