HREJTING ZA SVIBANJ

Evo što građani misle o Vladinoj najavi ukidanja prireza!

Među pobornicima ukidanja prireza ima i onih koji očekuju da će njihove plaće porasti te onih koji drže da su davanja na plaće prevelika
 /Screenshot Hrt

Prema svibanjskom izdanju istraživanja javnog mnijenja HRejting koje je od 15. do 18. svibnja provedeno na 1100 ispitanika, 32,6% anketiranih uglavnom podržava ukidanje prireza, a njih 16,8% potpuno podržava tu najavu. Najavu niti podržava niti ne podržava 16,9%. Ukidanje prireza uglavnom ne podržava 16,5%, a 9,4% ispitanika uopće ga ne podržava. Odgovor na pitanje o ukidanju prireza ne zna 7,8% ispitanika, javlja HRT.

Na pitanje iz kojih razloga podržavate ukidanje prireza, evo najčešćih odgovora: 49,3% to podržava jer će se povećati plaće zaposlenih u vrijeme inflacije, 22,2% očekuje i povećanje svoje plaće, a 16,8% smatra da su davanja na plaće prevelika i da ih treba smanjiti.

Na pitanje zašto ne podržavate ukidanje prireza, evo najčešćih razloga: 37,1% smatra da bi država trebala smanjiti svoje poreze, a ne one gradova i općina, 20% misli da ukidanje prireza odgovara samo onima s velikim plaćama, a 19,3% drži da će se zbog ukidanja prireza povećati komunalne naknade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 16:45