SUĐENJE GENERALIMA

EU upozorava: Neodmjerene reakcije na presudu mogu ugroziti pregovore

Nakon sastanka s braniteljskim udrugama premijerka Kosor poručila je kako prosvjedi i mogući neredi ništa ne mogu promijeniti u presudi. Biskupi također pozivaju građane da bez obzira na ishod zadrže mir i dostojanstvo

Neodmjerene reakcije na presudu hrvatskim generalima u Haagu mogu ugroziti dovršetak pregovora i zatvaranje poglavlja o pravosuđu, potvrdilo je za Novi list nekoliko neimenovanih dužnosnika.

Podsjetimo, Haški sud će u petak, 15. travnja objaviti prvostupanjsku presudu Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

Biskupi o Haagu: Najveće su greške počinjene za vrijeme Račana i Mesića

Bilo kakvi pokušaji destabilizacije zemlje nikako ne bi pomogli Hrvatskoj, ističu hrvatski dužnosnici koji se pritom iznimno pohvalno izražavaju o pozivu samog generala Gotovine, koji je putem svog odvjetnika Luke Mišetića poručio da ne želi nikakve demonstracije.

Cijeli članak pročitajte na stranicama Novog lista.

Kosor: Prosvjedi i neredi ne mogu promijeniti presudu generalima

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor poručila je danas u razgovorima s predstavnicima 18 udruga iz Domovinskog rata kako presude hrvatskim generalima 15. travnja treba dočekati mirno i dostojanstveno.

Pritom je naglasila kako je riječ o prvostupanjskim presudama.

- Prosvjedi i mogući neredi nakon presude, ništa ne mogu promijeniti u presudi haaškim generalima - istaknula je Kosor.

Jedan od sudionika sastanka Josip Klemm, pnaglasio je da udruga specijalne policije i drugi branitelji organiziraju dan uoči presude, tj. 14. travnja mimohod potpore hrvatskim generalima u Haagu. On smatra da se prema presudama treba odnositi časno i dostojanstveno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 10:33