SVAĐA

Eskalirao sukob poznatih glumaca i Čačića, nakon urnebesnog videa on im spustio: ‘Jadno i pijano‘

Cijeli okršaj izbio je zbog uvođenja strožih epidemioloških mjera u Varaždinskoj županiji
Jan i Ljubomir Kerekeš i Radimir Čačić
 Facebook: Kerekesh Teatar I Željko Hajdinjak/Cropix

Zbog uvođenja strožih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji proteklih je dana u medijima i na društvenim mrežama izbio nesvakidašnji okršaj. S jedne strane u njemu se našao varaždinski župan Radimir Čačić, a s druge glumci Jan Kerekeš i njegov otac Ljubomir Kerekeš.

Naime, od 7. studenog u Varaždinskoj županiji su na snazi strože epidemiološke mjere. Njima je Nacionalni stožer Civilne zaštite, na prijedlog Županijskog stožera, odlučio obustaviti korištenje sportskih terena i centara te rekreacijskih centara za sportske aktivnosti u kojima ima fizičkog kontakta (nogomet, rukomet, košarka i sl.), izuzev za sportske ekipe koje su u sustavu natjecanja.

Vlasnica TTS varaždinskog sportskog centra Mija Ivanković, inače kći nogometnog trenera Branka Ivankovića, u dopisu Županijskom stožeru dan prije uvođenja strožih mjera ustvrdila je da njihova preporuka nema zakonsko uporište te da krše Ustav Republike Hrvatske.

Navela je i da u TTS-u radi 17 osoba od kojih niti jedna nije zaražena koronavirusom i da se poštuju sve epidemiološke mjere. Također, Ivanković je od Stožera zatražila isplatu od 100.000 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit, ako će morati zatvoriti sportski centar.

- Smatramo da su odluke neutemeljene i nelogične, tražimo razlog zbog kojeg su mjere donesene i zašto nije naveden plan kompenzacijskih mjera. Ako zatvarate neku djelatnost, nečije poslovanje, morate ga obeštetiti, izjavila je Ivanković za Hinu. Dodala je da će, ne postigne li se dogovor oko kompenzacijskih mjera, TTS otvoriti vrata korisnicima, bez obzira na posljedice.

'Neuspješna djeca uspješnih očeva'

Potom su iz kazališne grupe Jana Kerekeša "Kerekesh teatar" mjere koje je Čačić predložio "najstrožim mjerama u Hrvatskoj" te su postavili pitanje od čega će ljudi živjeti ako sve zatvorimo.

Odgovor su dobili već iste večeri kad je Čačić u HRT-ovom Dnevniku njihove kritike nazvao izoliranim slučajevima nezadovoljstva poduzetnika.

- Imali smo samo dva slučaja nekih protesta, jedan iz rekreacije i jedan iz takozvane kulture, jer to se ne može zvati kulturom. To su neuspješna djeca uspješnih očeva koja su naslijedila ozbiljan novac i nekakve poslove - u svome stilu tumačio je situaciju Čačić.

No, ni Jan Kerekeš nije dugo čekao, već je Čačiću putem kraćeg videa na Facebooku odgovorio.

- Za vrijeme igranja predstave u Zagrebu primio sam poruke i mailove u kojima su javili da je varaždinski župan Radimir Čačić na nacionalnoj televiziji izgovorio neke stvari koje se tiču mene. Rekao je da su se isključivo dvije osobe žalile na njegove mjere - jedna iz područja sporta, a druga iz kulture, ako se to uopće može nazvati kulturom. Nazvao nas je zapravo neuspješnom djecom uspješnih očeva. Meni je žao da to čudovište upravlja našim životima, odlučuje o našim životima u trenutku kad ga molimo za pomoć i vičemo iz nemoći. Strašno je da na naše molbe i vapaj za normalnim ostatkom života, da normalno radimo, župan odgovara uvredama na nacionalnoj televiziji. Dragi svi, molim vas da ovaj trenutak zapamtite i sjetite ga se u petom mjesecu iduće godine, prije izbora. Hvala vam svima! - poručio je Jan u videu koji je objavljen na Facebook stranici Kerekesh teatra.

Kerekesh teatar nije stao na tome, nego su 8. studenog objavili drugi video u kojem ovaj put u najavi predstave u Karlovcu sudjeluju i Jan i njegov otac Ljubomir Kerekeš.

U njemu Ljubomir Kerekeš pita Jana što je potrebno da bi bio uspješan glumac, ili barem drugorazredni ili trećerazredni glumac, referirajući se time na svojedobnu Čačićevu izjavu kada je ovog ljeta na sjednici Županijske skupštine Jana Kerekeša nazvao "trećerazrednim glumcem koji nema srama i žali se jer je njegova udruga od županije dobila samo 3000 kuna".

Kerekeš mlađi svojem ocu pokušava dati nekoliko odgovora, no tata Kerekeš nije impresioniran. Točan odgovor, zaključuje Ljubomir Kerekeš, je dovesti se do Karlovca na predstavu jer "nikad ne znaš tko je za volanom, pogotovo ako je magla".

Ljubomir Kerekeš time je nimalo suptilno aludirao na prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama koju je Čačić izazvao u Mađarskoj i zbog koje je osuđen na godinu dana i deset mjeseci zatvora.

'Jadno i pijano'

Konačno, zasad zadnje poglavlje u okršaju "Čačić vs Kerekeš" odigralo se večeras kada je varaždinski župan bio gost u Pressingu N1 televizije. U toj se emisiji, nakon što je voditelj pustio obje video snimke Kerekesh Teatra, osvrnuo na sina i tatu Kerekeša.

- Jadno i pijano. To je već poznata tema, to je tema iz izbora, ta njihova udruga koja se proglašava kulturom, s prijenosom par milijuna kuna na računu je protestirala da im Varaždinska županija nije dala financijsku podršku. Varaždinska županija nema budžet za to, kazao je Čačić i dodao da strože mjere ne donosi on niti stožer Varaždinske županije nego su to odluke Nacionalnog stožera.

- Ovakva vrsta uradaka će mi bitno pomoći na izborima, zaključio je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 15:38