SPORT I EDUKACIJA

Dubrovnik će vježbati u jubilarnoj desetoj sezoni ‘Aktivne Hrvatske‘

Gradonačelnik Mato Franković primio tim ‘Aktivne Hrvatske‘ te iskazao iznimno zadovoljstvo zbog nastavka projekta...

Mato Franković i Lukrecija Dragić.

 Nika Vlahović/Grad Dubrovnik

Vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska u jubilarnoj desetoj sezoni održat će trening s Dubrovčanima na tvrđavi Svetog Ivana u subotu, 18. lipnja s početkom u 9 sati.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je dio tima Aktivne Hrvatske te iskazao iznimno zadovoljstvo zbog nastavka projekta kojeg podržavaju brojne hrvatske institucije i profesionalni sportaši. Gradonačelnik Franković tom je prilikom izjavio: "Jako mi je drago što će se i ove godine ovaj uistinu prepoznat sportsko - edukativni projekt ponovno realizirati i u Dubrovniku. Grad pozdravlja i podupire sve ideje koje mogu doprinijeti da se građane, a posebice one najmlađe potakne da budu više sportski aktivni i promjene razinu svijesti, jer sport nas izgrađuje, socijalizira i potiče nas da živimo zdravo i kvalitetno.”

image

Darija Mikulandra Zanetić, David Bublić, Jelka Tepšić, Mato Franković, Lukrecija Dragić, Toni Dabinović

Nika Vlahović/Grad Dubrovnik

Zahvalnicu Gradonačelniku uručila je dugogodišnja trenerica Aktivne Hrvatske, Dubrovkinja Lukrecija Dragić: "Posebno me veseli što ćemo ove jubilarne godine vježbati s Dubrovkinjama i Dubrovčanima na Svetom Ivanu. Vrlo je važno u ovo vrijeme pandemije stalno podsjećati ljude na važnost redovne tjelesne aktivnosti!“ – izjavila je Lukrecija Dragić.

S aktivnostima koje nas očekuju ove godine u Dubrovniku Gradonačelnika je upoznala ambasadorica i voditeljica projekta Darija Mikulandra – Žanetić koja je tom prilikom izjavila: "Ove ćemo godine posebnu pažnju posvetiti mladima kojih je veliki broj nedovoljno aktivan. Pozivam sve sugrađane da se prijave za trening na Svetom Ivanu!“

Autorski dio tima na prijemu su predvodili Toni Dabinović i David Bublić. Ukazali su na porazne statistike koje govore da je više od 60 posto građana Hrvatske nedovoljno aktivno, svaki treći osmogodišnjak je pretio te da je sve manji broj aktivnih sportaša u Hrvatskoj.

"U jubilarnoj desetoj sezoni ovaj je projekt potrebniji nego ikad. Kroz cijelu ćemo godinu diljem Hrvatske ukazivati na važnost i dobrobit redovne tjelesne aktivnosti. Veseli nas povratak u Dubrovnik u kojem smo vježbali od prve sezone.“ – istaknuo je autor projekta Aktivna Hrvatska Toni Dabinović.

image

Darija Mikulandra Zanetić, David Bublić, Jelka Tepšić, Mato Franković, Lukrecija Dragić, Toni Dabinović

Nika Vlahović/Grad Dubrovnik

Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske liječničke komore. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Mentalni trening i Definicija Hrane. Vježbače će u desetoj sezoni razveseliti i partneri GRAWE osiguranje, PIK Vrbovec, Rajska Rajčice, Jana, Mg Mivela, AllergoSan, Falkenstiner Resort Punta Skala te Valamar hoteli Dubrovnik.

image

Aktivna Hrvatska

Nika Vlahović/Grad Dubrovnik

"U desetoj sezoni vježbat ćemo na Medvedgradu, u Samoboru, Umagu, Vodicama, Dubrovniku, Zadru, Splitu, Petrčanima i Osijeku!“ – izjavio je David Bublić iz tima Aktivne Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:56