RASPISALI NATJEČAJ

Država daje u najam lokale na najatraktivnijim lokacijama u Zagrebu i Dubrovniku, pogledajte kakve su cijene

Prostori se mogu obići i pogledati između 24. lipnja i 1. srpnja 2022., a u zakup se daju u viđenom stanju

Zakup poslovnog prostora u Zagrebu i Dubrovniku

 Državne Nekretnine D.o.o.

Natječaj za zakup 32 poslovna prostora u vlasništvu RH u 11 gradova raspisan je u subotu, a rok za predaju ponuda je do 8. srpnja u podne, izvijestili su iz Državnih nekretnina.

Osim središnje Hrvatske sa Zagrebom, Bjelovarom i Petrinjom, ponuđeni su poslovni prostori u Slavoniji, u Osijeku i Belom Manastiru, a od obalnog dijela Hrvatske u Rijeci, Kastvu i Cresu te prema jugu u Zadru, Splitu i Dubrovniku.

image

Ilica 37, Zagreb

Državne Nekretnine D.o.o.
image

Don Ive Prodana 5, Zadar

Državne Nekretnine D.o.o.

Trećim natječajem u 2022. Državne nekretnine d.o.o. daju u desetogodišnji zakup 32 državna prostora na frekventnim lokacijama u središtima gradova i gradskih kvartova. Od 19 prostora ponuđenih u Zagrebu, u nultoj zoni ponuđena su četiri, dva u Ilici na broju 37, mali ulični u prizemlju veličine 20-ak kvadrata s početnom zakupninom od 108 kuna po metru kvadratnom i iznad njega na prvom katu prostraniji veličine 120 kvadratnih metara s početnom zakupninom od 73 kune po kvadratnom metru. Druga dva ulična prostora nulte zone od 74 i 50 kvadrata još su bliža središnjem zagrebačkom trgu, a oba su na broju 3 i nalaze se u Jurišićevoj ulici s izlazom i na dvorište te u središnjem dijelu ulice Frane Petrića, između Ilice i Bogovićeve.

image

Jurišićeva 3, Zagreb

Državne Nekretnine D.o.o.

U drugoj zoni zakupa, na dva gradska trga s pogledom na kvartovske zelene oaze, ponuđeni su poslovni prostori veličine 30-ak kvadratnih metara s početnom zakupninom od oko 65 kuna po metru kvadratnom. Nalaze se na Trgu kralja Tomislava 17, u blizini Glavnog kolodvora, i na Trgu Otokara Keršovanija koji je nedaleko Kvaternikovog trga.

Osim Zagreba, poslovni prostori u nultoj gradskoj zoni ponuđeni su i u Splitu i Dubrovniku. Početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 125 kuna po kvadratnom metru, dok za je za ulični poslovni prostor u dubrovačkoj gradskoj jezgri na križanju Široke i ulice Od Puča početna zakupnina 980 kuna po kvadratnom metru.

image

Dubrovnik, Od Puča 17, Široka 5

Državne Nekretnine D.o.o.

Prema terminima objavljenima u Javnom pozivu, prostori se mogu obići i pogledati između 24. lipnja i 1. srpnja 2022., a u zakup se daju u viđenom stanju. Natječaj će biti otvoren do 8. srpnja 2022. do 12 sati, kada istječe rok za predaju ponuda i nakon čega slijedi njihovo javno otvaranje koje će se održati isti dan u 13,30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Detaljne informacije nalaze se na poveznici: Natječaj za zakup poslovnih prostora 3/22.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:07