‘SASVIM NEPRIMJERENO‘

Družba Isusova: ‘Ograđujemo se od izjava p. Kneževića, nismo ga ovlastili da sudjeluje u prosvjedu‘

‘Neke od njegovih izjava bile su sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile‘, kazao je pater Dalibor Renić
Velečasni Zdravko Knežević
 Ranko Suvar/Cropix

Hrvatska pokrajina Družbe Isusove je poslala priopćenje u kojem se ograđuju od izjava patera Zdravka Kneževića, svojeg člana, iznesenih na prosvjedu u ponedjeljak ujutro ispred bolnice Rebro. U priopćenju ističu da Kneževića nisu ovlastili da sudjeluje u prosvjedu.

Priopćenje Hrvatske pokrajine Družbe Isusove prenosimo u cijelosti:

'Na upit javnosti, izjavljujem da Hrvatska pokrajina Družbe Isusove nije ovlastila p. Zdravka Kneževića, svoga člana, da sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro dana 4. listopada 2021. godine. Iako je on sam naveo da sudjeluje kao privatna osoba, svejedno moram reći da se Provincija ograđuje od njegovih izjava u toj prigodi, od kojih su neke – prema prenošenju medija – bile sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile. Smatram da zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju naše povjerenje i potporu u nastojanjima da se u ovoj pandemijskoj krizi građanima pruži najbolja zdravstvena zaštita i skrb.

U potpisu: p. Dalibor Renić SJ, provincijal.'

Podsjetimo, pedesetak prosvjednika dočekalo je u ponedjeljak ujutro zvižducima ministra zdravstva Vilija Beroša u KBC-u Zagreb koji je u tu bolnicu došao obilježiti početak primjene covid potvrda u zdravstvu.

Pater Zdravko Knežević bio je jedan od najistaknutijih članova prosvjeda te je, među ostalim, vikao: "Vješala, vješala! Hitlerovi suradnici završili su na vješalima. Izdaja, izdaja! Judine škude" te ustvrdio da je pandemija lažna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:16