‘UZRUJANA SAM!‘

Doznali smo nove detalje o policijskoj intervenciji u prostoru koji koristi ‘Kraljica parfema‘

Policajci su popisali novinare i nakon nekoliko telefonskih poziva otišli

Policija u Dežmanovom prolazu

 Vanja Nezirović/Jutarnji list

Dvoje policijskih službenika danas ujutro oko 11 sati pokucali su na vrata državnog prostora u Dežmanovoj 2 kojim se koristi obitelj Rodić i tvrtke povezane s njima. Iako su prve informacije govorile da su došli zbog deložacije, doznajemo kako je policija došla po dojavi korisnice prostora.

Ona je, naime, prijavila kako je se uznemirava te kako nepoznata osoba pokušava promijeniti brave na vratima prostora, rečeno nam je iz policije. Međutim nakon dolaska, policajci nisu zatekli osobu o kojoj je prijaviteljica pričala te su nakon kraćega razgovora s prijaviteljicom otišli.

Kad su policajci došli na adresu, ženska osoba koja je otvorila vrata kazala im je da je uzrujana te ih je zatvorila.

Policajci su još 10-tak minuta pokušavali s njom razgovarati, ali nisu uspjeli te su popisali novinare i snimatelje koji su stajali ispred i nakon nekoliko telefonskih poziva otišli.

Neslužbeno se moglo čuti da je bila planirana deložacija iz tog prostora, no to se kasnije pokazalo kao pogrešna informacija.

Inače, Jutarnji list je protekli tjedan pisao kako je tvrtka koja je imala ugovor za korištenje tog prostora s Državnim nekretninama, otišla u stečaj te da je obrisana iz sudskog registra i da više ne postoji.

S njom se, naime, 'brišu' i sudski postupci koje je država vodila s tom tvrtkom kao i milijunski dugovi koji su ostali prema državi.

No to nije jedini državni prostor kojim se koristi obitelj Rodić ili tvrtke povezane s njima jer su u posjedu tri državna prostora i jednog u vlasništvu Grada Zagreba. Svi prostori nalaze se u strogom centru Zagreba, a dugovi za njihovo korištenje premašuju četiri milijuna kuna.

Više o Žaneti Rodić, kraljici parfema, te svim njenim tvrtkama u blokadi, elitnim državnim adresama i neplaćenim najmovima pročitajte OVDJE.

image

Žaneta Rodić

Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:00