‘NEĆEMO ŠUTJETI‘

Domovinski pokret nakon užasa kod Karlovca: ‘Zna se tko je glavni krivac za smrt bračnog para iz Rijeke!‘

Jutrošnja prometna nesreća samo je jedna od tragedija izazvanih politikom Andreja Plenkovića, tvrde u Domovinskom pokretu

Ostaci terenca Mitsubishi koji je uzrokovao prometnu nesreću

 Robert Fajt/Cropix

Vijest o stravičnoj prometnoj nesreći u kojoj su jutros tri osobe smrtno stradale - među kojima i vozač terenca mađarskih registarskih oznaka koji je, prema još uvijek neslužbenim informacijama, ilegalno prevozio migrante - Domovinski pokret odlučio je politički unovčiti i iskoristiti kao još jedan "dokaz" ispravnosti njihove agresivne antimigrantske političke pozicije.

- Nakon niza incidenata i raširene atmosfere nesigurnosti i straha na mjestima javnih okupljanja tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, zbog postupanja takozvanih ‘migranata‘ koje su takozvani mainstream mediji i službena tijela Republike Hrvatske pokušala prešutjeti, jutros se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je ubijeno dvoje hrvatskih državljana, a koju su izazvali krijumčari migranata - stoji na početku priopćenja Domovinskog pokreta, u kojem ta stranka ponovno u javni prostor gura izmišljenu priču o tome kako su nepalski strani radnici tobože seksualno uznemiravali mlade Hrvatice na proslavi Nove godine na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

image

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava

Damjan Tadic/Cropix

- Izražavamo sućut obiteljima poginulih. Cijeli tragični slučaj pratit ćemo do njegovog razrješenja! Konkretno, u terencu koji je noćas poslije tunela Sveti Marko probio ogradu, direktno pogodio riječki automobil i tako ubio dvoje hrvatskih državljana, a jednoga ozlijedio, bili su migranti. U automobilu u kojemu se po zakonu smije voziti 7 putnika nakon nesreće pronađeno je njih 12, a prema svjedočenju jednoga očevica bilo ih je i 13, ali je jedan pobjegao. Nije teško zaključiti, a o tome i svjedoči jedan očevidac, kako se u ovom slučaju radilo o krijumčarenju migranata. Ovo je činjenica koju će većina medija u Hrvatskoj, koji su upregnuti u istu agendu, očito pokušati prešutjeti. Državna odvjetnica je, i nakon smrti dvoje hrvatskih državljana, tu informaciju prešutjela. Domovinski pokret neće šutjeti na ovakve slučajeve koji direktno ugrožavaju sigurnost hrvatskih građana. Zaštita i sigurnost hrvatskih građana trebali bi biti na prvome mjestu vladajućim političkim strukturama. Postavljamo pitanje Andreju Plenkoviću: do kada ćete tolerirati i poticati protuzakoniti ulazak tzv. "migranata" u Hrvatsku? - poručuju "domovinci".

Iz DP-a tvrde kako Plenković "po nalogu svojih stvarnih gazda, onih iz Bruxellesa, od Hrvatica i Hrvata i cijele hrvatske javnosti svjesno i namjerno skriva prave razmjere migrantske invazije i prave razloge pada tzv. Schengena".

- U Hrvatsku je, prema službenim podatcima, do 1. studenoga 2023., protuzakonito, kršeći Zakon o nadzoru državne granice, kroz šume, kao da hrvatska državna granica ne postoji, ušlo više od 64.000 tzv. migranata, u stvarnosti isključivo mladih, vojno sposobnih muškaraca. I to bez ikakve sigurnosne provjere ... Ovdje se radi o svjesnom i namjernom, protuzakonitom postupanju Andreja Plenkovića te svjesnom i namjernom pretvaranju Hrvatske u mjesto kaosa i terora, u kakva su se mjesta već pretvorile europske države koje su primile tzv. migrante: od Švedske i Francuske pa nadalje. Jutrošnja prometna nesreća samo je jedna od tragedija izazvanih takvom politikom Andreja Plenkovića. Hrvatskom bez nadzora i ikakve policijske kontrole lutaju tisuće i tisuće tzv. "migranata". Za svako ugrožavanje života i sigurnosti hrvatskih građana, što je posljedica migrantske politike dobrodošlice koju provode Andrej Plenković i njegova matrona Ursula Von der Leyen - izravno je odgovoran upravo Andrej Plenković ... Domovinski pokret višekratno je zatražio od Plenkovićeve Vlade da zaustavi sve pokušaje protuzakonitog ulaska u RH, da poštuje hrvatski Zakon o nadzoru državne granice. Takav zahtjev je službeno predan u Vladu 19. listopada 2023. godine. U danima koji slijede, poduzet ćemo sve potrebne zakonom dopuštene mjere i političke inicijative da stanemo na kraj takvoj za Hrvatsku i više nego štetnoj i opasnoj politici - poručuju iz DP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:49