‘DEBILNE IZJAVE‘

Dogradonačelnik Splita policiji podnio prekršajnu prijavu protiv Plenkovića jer je ‘vrijeđao Milanovića‘

‘Kao savjestan građanin odlučio sam vidjeti jesu li jednako revni kada se vrijeđa i omalovažava i ostale državne organe...‘

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević

 Vojko Basic/Cropix

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević podnio je policiji prekršajnu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića zbog vrijeđanja predsjednika Zorana Milanovića. Riječ je, podsjetimo, o istom prekršaju zbog kojeg je policija nedavno sankcionirala Ivoševića.

- Nakon što je splitska policija spustila ljestvicu aktiviranja članka 17. ZPJRM na najnižu moguću razinu, kao savjestan građanin odlučio sam vidjeti jesu li jednako revni kada se vrijeđa i omalovažava i ostale državne organe.

2. policijskoj postaji podnio sam prekršajnu prijavu protiv premijera RH Andreja Plenkovića radi nedavnog vrijeđanja i omalovažavanja predsjednika RH Zorana Milanovića.

Vjerujem da će načelnik Ante Balov postupiti jednako kao i u nekim sličnim slučajevima i izdati prekršajni nalog protiv premijera RH zbog nazivanja izjava predsjednika RH debilnima, napisao je Ivošević na Facebooku.

Ivošević u prijavi navodi da se premijer Plenković na presici u Parizu 30.10. ove godine osvrnuo na Milanovića riječima: ‘Debilne izjave koje je on davao zadnjih godinu i pol su sramota za Hrvatsku. Namjerno to govorim‘.

- Navedena izjava prenesena je putem svih vrsta medija u javni prostor, a radi se o eklatantnom primjeru vrijeđanja i omalovažavanja državnog organa u vezi njegove službe predsjednika RH. Očekujem vašu žurnu reakciju te Vas molim da, nakon što donesete odluku o mojoj prijavi, mi dostavite odluku kako bih ju mogao priložiti u drugom postupku pred Općinskim prekršajnim sudom u Splitu, navodi Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:42