KRENULE PRIPREME

Dogovorena prva predizborna koalicija na ljevici: ‘Tko ne želi s nama o politici pojma nema...‘

U subotu će HSS i Socijaldemokrati predstaviti dogovor o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što su Most i Hrvatski suverenisti sklopili predizborni savez na desnici, u subotu će HSS i Socijaldemokrati sklopiti prvu predizbornu koaliciju na lijevom centru.

- Savez HSS-a i Socijaldemokrata prvo je pravo okupljanje na ljevici i centru. No, to je samo početak okupljanja o kojem ćemo više moći reći tek nakon što u subotu i službeno predstavimo naš dogovor o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore - rekao nam je saborski zastupnik i glavni tajnik Socijaldemokrata Nikša Vukas.

Saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Krešo Beljak kaže kako su potrebne stranačke odluke o sklapanju saveza sa Socijaldemokratima već donesene.

- U subotu ćemo predstaviti naš savez, savez dviju ravnopravnih stranaka - kaže Beljak.

U kratkom razgovoru za Jutarnji list, čelnik HSS-a je ponovio svoj stari stav kako je "HDZ moguće pobijediti samo stvaranjem široke predizborne koalicije".

- Svi na ljevici koji su već donijeli odluku ili će tek donijeti svoje odluke o samostalnom nastupu na parlamentarnim izborima o politici nemaju pojma. Jer HDZ s vlasti možemo srušiti samo ako se svi zajedno okupimo u predizborni savez - kaže Beljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:33