ISPOVIJEST SVJEDOKA

Djevojčica koja je izbjegla Šempera: ‘Igrali smo se na livadi i on je naletio. Ja sam potrčala, a udario je dječaka‘

Zbog nepružanja pomoći Šemper bi mogao dobiti i do 3 godine zatvora, a zbog izazivanja prometne nesreće - maksimalno pet

Dalibor Šemper

 Robert Fajt/Cropix

Dalibor Šemper, predstojnik ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage, u istražnom zatvoru provest će 30 dana. Pod utjecajem alkohola skrivio je prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 10-godišnji dječak. Nije se zaustavio i pomogao. Šempera očekuje razrješenje s dužnosti, a pred kamere Dnevnika Nove TV stali su i svjedoci nesreće, piše Dnevnik.hr.

Tragovi kočenja, dijelovi automobila i bačen prometni znak u nedljelju su se i dalje nalazili na mjestu gdje je Šemper naletio na dječaka.

S njim su uz kolnik hodale još dvije djevojčice, danas opisuju kako je sve izgledalo: "Mi smo se samo igrali na nekoj livadi i on je naletio. Potrčala sam se skloniti. Njegova sestra nije bila udarena, samo je dječak bio udaren, a ona je počela vrištati i plakati kao i ja. Ja sam ga vidjela par sekundi prije nego što je udario tog dječaka", kazala je Aleksandra Dragičević i dodala kako ih vozač nije ni pogledao niti pitao trebaju li pomoć.

Obitelj je bila udaljena tek oko 100 metara od djece, pa su čuli i udarac.

"Noge su mi se odsjekle tako da... Jedva sam i došao tamo. Njegov tata ga je uzeo, okrenuo na bok, držao za glavicu i tako smo ga držali dok nije došla hitna", ispričao je Aleksandrin otac Zoran Dragičević.

Dječak ima prijelome nogu i ruke, operiran je i nalazi se izvan životne opasnosti.

Susjedi su u nedjelju novinarima pokazali mjesto nesreće.

"Čuo sam jedan veliki prasak samo. On je pobjegao, a drugi čovjek je naišao s autom. Hvala mu što ga je presretao i zaustavio, i još je u njega udario svojim vozilom", kazao je Milan iz Štikade.

"Nije u redu da to netko napravi i pobjegne. A to što treba pružiti drugome pomoć, nikome ništa!", smatra Sidonija.

Za volanom automobila bio je Dalibor Šemper. Nije se zaustavio ni pružio pomoć iako je mogao, kaže policija. Na kraju su ga sustigla - četvorica Sinjana.

"Oni su išli automobilom iza vozača i nakon nekog vremena su ga prestigli i zaustavili", kazala je Maja Brozičević iz policije.

Sutkinja Županijskog suda u Karlovcu, Elma Kaleb Mamić, ranije danas je rekla kako se Šemper u roku tri dana može žaliti. Isto pravo ima i DORH.

Obranu Dalibora Šempera preuzet će Veljko Miljević.

"Meni nije bilo veliko iznenađenje da je određen istražni zatvor. Obaviješten sam da je on iznio cjelovitu obranu, inzistirao da iznese aktivnu obranu i da je ispričao sve okolnosti djela kako ih je on doživio i kako ih on pamti", kazao je Miljević.

Dječak je na bolničkom liječenju. "Majka se još drži, ali otac je ljutit i živčan... S pravom."

Zbog nepružanja pomoći Šemper bi mogao dobiti i do 3 godine zatvora, a zbog izazivanja prometne nesreće - maksimalno pet, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:59