KRAJ DRAME

Dječak iz Zagorja stigao u novu školu: U zgradu je ušao s maskom na licu i normalno pohađao nastavu

Na pitanje novinara kako to da mu sin sada nosi masku, njegov je otac kratko odgovorio kako je ‘glavno da dijete ide u školu‘
Učenik ispred bivše škole u Krapinskim Toplicama
 Ronald Gorsic/Cropix

Osnovnoškolac iz Zagorja koji je od početka ove školske godine odbijao nositi zaštitnu masku u Osnovnoj školi Krapinske Toplice od srijede je učenik Područne škole Dubrovčan u koju je ušao s maskom.

Taj je učenik na zahtjev roditelja ispisan iz Osnovne škole Krapinske Toplice, koju nije pohađao od početka ove školske godine jer u zajedničkom prostoru nije želio nositi zaštitnu masku.

Sada je učenik 8. razreda Područne škole Dubrovčan, a ravnateljica matične Osnovne škole Veliko Trgovišće Diana Duk Petek izjavila je Hini da je dječak u školu ušao s maskom te normalno pohađa nastavu.

"Nadam se da će dijete uspješno završiti 8. razred, a što se tiče zaostataka koje ima pojačano će se s njim raditi da sve nadoknadi”, kazala je Duk Petek.

Dodala je da je ranije razgovarala s njegovim roditeljima, ali i danas te ih je upozorila da će i njihov sin morati nositi masku kao i ostali učenici škole.

Roditelji nisu imali primjedbe da im sin nosi masku u školi

"Roditelji na to nisu imali primjedbe”, rekla je ravnateljica, a nije htjela komentirati to što roditelji nisu željeli da im sin s maskom ulazi u OŠ Krapinske Toplice. Naglasila je da se u novoj školi učenik pridržava svih mjera, da nema nikakvih problema te ne očekuje da će ih i biti.

Da učenik od srijede pohađa područnu školu u Dubrovčanu potvrdio je i njegov otac, ističući kako je najvažnije da dijete ide u školu.

"Važno da je u školi. Promijenio je sredinu koja mu odgovara", rekao je.

Otac: Glavno je da dijete ide u školu

Na više puta postavljeno pitanje kako to da njegov sin sada nosi masku, a prije je to bio osnovni problem zbog čega danima nije pohađao nastavu u školi u Krapinskim Toplicama, samo je kratko odgovorio kako je glavno da njegovo dijete ide u školu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:03