MEDVED GA POSJETIO

Detalji o Banožićevom stanju: Ne sjeća se nesreće, i dalje mu nisu rekli da je poginuo vozač u kojeg se zabio

Bivši ministar ne sjeća se nesreće, a postoji mogućnost da se nikada ni ne sjeti

Mario Banožić

 Goran Mehkek/Cropix

Stanje bivšeg ministra Marija Banožića, unatoč teškim tjelesnim ozljedama, i dalje je stabilno. Njegov oporavak teče očekivanim tijelom te još uvijek nije potpuno došao k sebi, neslužbeno doznajemo.

Izvor nam govori da je to uobičajeno te da se nesreće ne sjeća te da postoji mogućnost da se nikada ni ne sjeti. Također, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje još uvijek nije upoznat s činjenicom da je u prometnoj nesreći koju je izazvao poginuo 40-godišnji Goran Šarić s kojim se u maglovito jutro sudario.

Detaljnije informacije o Banožićevu zdravstvenom stanju dao je dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe koji je potvrdio da je bivši ministar i dalje stabilno.

- On je još uvijek izvan neposredne životne opasnosti, još uvijek smo vrlo oprezni zbog opsega i vrsti ozljeda koje je pretrpio - kazao je Šego i dodao kako se Banožić i dalje ne sjeća prometne nesreće i da nije pri punoj svijesti.

Navodi da se s njim može komunicirati, ali da to nije puna svijest. Na pitanje znači li to da ga policija ne može ispitivati, dr. Šego kaže kako nije upoznat sa zakonskim procedurama, ali da Banožić ne bi mogao dati neke relevantne informacije. Također, trenutno ne postoje planovi da ga se seli u neku od zagrebačkih bolnica, a ovakvo stanje svijesti očekuju još najmanje nekoliko dana.

Premijer Andrej Plenković potvrdio je da je potpredsjednik Vlade Tomo Medved posjetio Banožića koji je na liječenju u KBC Osijek.

Medved je bio jučer popodne u Osijeku, posjetio ga je, rekao je Plenković, navodeći da je Banožić „trenutno u stanju koje je i dalje zabrinjavajuće“. „On se oporavlja od teških tjelesnih ozljeda“, kazao je i dodao kako je Vlada u kontaktu s njegovom suprugom i liječnicima.

Podsjetimo, nakon nesreće, Banožić je prvo prevezen u OŽB Vinkovci gdje su mu ustanovljene teške ozljede, no zbog povreda glave i potrebe za neurokirurškim nadzorom i opservacijom, prebačen je u KBC Osijek.

Banožić je i dalje u jedinici intenzivnog liječenja, a njegove ozljede su višestruke. Riječ je o politraumi, višestrukim ozljedama tijela, ozljedama mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, i ekstremiteta. Nema znakova unutarnjeg krvarenja, a bit će potreban zahvat mobilizacije ekstremiteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 05:35