‘SABO SE SKRIVA‘

Đerek odgovorila Katičiću, iznijela nove optužbe protiv šefice Državnih nekretnina: ‘Nećete me uškutkati‘

‘Ja ću g. Katičiću, baš kao i gđi. Sabo i g. Banožiću, ponuditi televizijsko sučeljavanje kako bi se stvari razjasnile‘

Maja Đerek

 Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je jučer poslijepodne glavni tajnik HDZ-a i zastupnik u Hrvatskom saboru Krunoslav Katičić "s indignacijom" odbacio optužbe zviždačice Maje Đerek i pozvao ju na sučeljavanje na poligrafu, jutros se priopćenjem oglasila i Đerek.

Osim odgovora Katičiću, Đerek se osvrnula i na izjave iz tvrtke u kojoj je radila, Državnih nekretnina.

Njezin odgovor prenosimo u cijelosti.

- Izrazito sam počašćena što mi se nakon sedam dana omerte osobno obratio g. Krunoslav Katičić, pa makar i tvitom. Gospodin Katičić bi u maniri modernog europskog političara osobu koja prijavljuje nezakonitosti u državnoj tvrtki, odmah i po dekretu slao na poligraf uz usputno nazivanje iste - lažljivicom. Budući da je g. Katičić bio vrsni odvjetnik utvrdimo činjenično stanje:

1. Moje navode da je g. Katičić urgirao za određenog pojedinca je odmah i javno potvrdio upravo njegov stranački drug - g. Jandroković. Stoga ga upućujem na g. Jandrokovića da se međusobno dogovore.

2. Dužna sam obavijestiti g. Katičića da se razgovor vezano za predmetnog korisnika vodio preko zvučnika i da postoje svjedoci koji će po potrebi svjedočiti o tom njegovom činu. Isto tako g. Katičić očito zaboravlja da me je treći put zvao u prisutnosti dvije kolegice iz Ministarstva koje su čule cijeli naš razgovor.

Ja ću ipak zadržati civilizacijsku razinu pa ću g. Katičiću, baš kao i gđi. Sabo i g. Banožiću, ponuditi televizijsko sučeljavanje kako bi se stvari razjasnile. Mislim da bi građani napokon voljeli vidjeti tako visokorangiranog političara poput g. Katičića u nekoj televizijskoj emisiji. Nažalost, do sada su vrlo rijetko ili nikako imali tu čast.

Ukoliko g. Katičić inzistira na poligrafu kao jedinoj metodi razjašnjavanja onda na nju pristajem, uz moje inzistiranje da istome pristupe i gđa. Sabo te g. Banožić. Tako ćemo odmah moći saznati da li je g. Katičić znao za lažirane reference gđe. Sabo pri prvom natječaju (2017.) za direktoricu Državnih nekretnina d.o.o., jer je baš on bio u komisiji za njezin izbor.

U maniri bivših stranačkih kolega iz Kutine i Požege, nakon što je nemušto izbjegao televizijsko sučeljavanje sada g. Banožić uokolo prijeti sudskim tužbama. Stoga ljubazno i njemu ponavljam poziv na televizijsko sučeljavanje gdje će moći pokazati svu raskoš svog znanja te lako uvjeriti javnost da je sprječavanje pečaćenja prostora obitelji Rodić bila ispravna odluka u interesu RH, kaže Đerek i potom nastavlja s dijelom priopćenja koje se odnosi na izjave Državnih nekretnina.

- Zanimljivo je kako se gospođa Renata Sabo, koja se poistovjećuje s institucijom Državnih nekretnina, i dalje skriva iza svoje PR službe, a svoje osobne obračune sa mnom najavljuje putem sudskih tužbi. Gospođi Sabo poručujem da me neće ušutkati, kako je to već pokušala kada me je 29.09.2020. udaljila s posla, samo kako bi zataškala pogodovanje i svoju odgovornost u nepravilnom poslovanju Društva. Nadam se da gospođi Sabo neće pasti na pamet "peglati" financijsku dokumentaciju i krivotvoriti podatke, kao što je besramno krivotvorila činjenice iz Zapisnika od 29.05.2019., a sve kako bi poboljšala vlastiti procesni položaj u parnici za utvrđivanje nedopuštenosti otkaza. Zbog čega sam već ranije podnijela kaznenu prijavu protiv nje i g. Hrvoja Ćosića, tadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora.

Za razliku od gospođe Sabo, ja ne plaćam odvjetnike iz blagajne Državnih nekretnina za sudske postupke koje služe isključivo za moje osobne obračune i pokušaje zataškavanja istine. Gospođa Sabo je, u nedostatku osobnog digniteta da stane pred kamere, odlučila koristiti taktiku svojih kolega iz Kutine nad kojima se trenutno vrše istražne radnje pa preko tužbi za klevetu pokušava opravdati svoju ulogu u prijavljenim nezakonitostima.

Svaku tužbu i svaki poziv na sud iskoristit ću da sa zadovoljstvom predočim dokaze koje potvrđuju nepravilnosti i nezakonitosti odgovornih osoba te se gospođi Sabo unaprijed zahvaljujem na prilici da isto učinim.

Također, pokrenuti ću postupke protiv svih osoba iz Državnih nekretnina, preko kojih me gospođa Renata Sabo nastoji već više od dvije godine klevetati i omalovažavati. Nasuprot tome, o pritiscima koje gospođa Renata Sabo vrši na svoje podređene koji ne žele iskazivati protiv mene već je obaviješten sud i druga nadležna tijela.

Vezano za zakupnika EVENT MASTERS d.o.o., zanimljivo je kako gospođa Renata Sabo "aktivno upravlja potraživanjima" samo u određenim slučajevima i to baš u slučajevima zakupnika koji su nelikvidni i koji ne plaćaju zakupninu (a koje očito netko protežira).

Pitanje za gospođu Renatu Sabo je koje osiguranje plaćanja dugovanja je tražila od navedenog zakupnika kada mu je odobrila zadnje dvije obročne otplate, u tom svom "aktivnom upravljanju potraživanja". Činjenica da je, eto baš prekjučer, odbijeno provođenje skraćenog stečajnog postupka nad dužnikom EVENT MASTERS d.o.o. (nakon što je gospodin direktor Igor Fuštar baš isti dan nakon novinarskog upita pozvan da dođe na sastanak kod Renate Sabo), ne utječe na visinu duga istog društva i opasnost za nastanak financijske štete.

U privitku Račun dobiti i gubitka iz kojeg je vidljivo kako gospođa Renata Sabo "aktivno upravlja potraživanjima.

Obavještavam medije da gđa. Sabo niti nakon osam dana od mog poziva nije spremna stati pred kamere i u sučeljavanju braniti svoje odluke. Gospođa je direktorica vrlo važne tvrtke u državnom vlasništvu sa plaćom od gotovo 20 000 kuna, zaključuje odgovor Đerek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 15:11