NOVA ČELNA OSOBA

Danijela Horvatek Tomić izabrana za novu ravnateljicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje

U Agenciju dolazi s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je magistrirala 2002. i doktorirala 2009. godine

Danijela Horvatek Tomić

 Zoran Juginović/Veterina.com.hr

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) napokon je uspjela dobiti čelnu osobu. Upravno vijeće na sjednici održanoj u utorak za ravnateljicu AZVO-a jednoglasno je odabralo izv. prof. dr. sc. Danijelu Horvatek Tomić. Na čelu Agencije koja se među ostalim bavi postupkom reakreditacije visokih učilišta Horvatek Tomić trebala bi ostati iduće četiri godine.

Danijela Horvatek Tomić u Agenciju dolazi s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je magistrirala 2002. i doktorirala 2009. godine. U zvanje docenta promaknuta je 2013. godine, a u zvanje izvanrednog profesora 2019. godine.

„Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta. Od 2018. do 2022. godine obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu“, naveli su u Agenciji.

Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Godine 2010. dobila je stipendiju programa Za žene u znanosti koju dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oréal Adria.

AZVO je već nekoliko godina bez izabranog ravnatelja/ice, a bivša i dugogodišnja ravnateljica Jasmina Havranek podnijela je ostavku na to mjesto početkom studenoga 2021. Raspisano je više natječaja za izbor novog ravnatelja/ice, no poništavani su. Nakon Havranek, Agenciju je vodila v.d. ravnateljica Sandra Bezjak.

Danijela Horvatek Tomić, doznajemo, bila je jedina kandidatkinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:21