VREMENSKA PROGNOZA

Danas bura, od utorka osjetno hladnije, a u srijedu navečer stiže velika promjena vremena

U višim predjelima, osobito u Gorskom kotaru i Lici povremeno može pasti malo snijega kojeg bura može donijeti sve do obale

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

Prognostičari za danas najavljuju umjereno do pretežno oblačno, uz malo kiše u središnjim kopnenim područjima te na zapadu Slavonije. U Dalmaciji su mogući pljuskovi s grmljavinom, javlja DHMZ.

U višim predjelima, osobito u Gorskom kotaru i Lici povremeno može pasti malo snijega kojeg bura može donijeti sve do obale.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku zemlje sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 2 do 6, a na Jadranu između 8 i 13 °C.

Za utorak je najavljeno više vedrog vremena, ali i niže temperature. Kiša i snijeg još uvijek su mogući u Dalmaciji, odnosno Lici. U jutarnjim satima u središnjim predjelima moguća je magla.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu većinom od 1 do 6, a najviša dnevna uglavnom od 0 do 5 na kopnu te od 6 do 10 °C duž obale.

Što se tiče ostatka tjedna, Tomislava Hojsak za HRT prognozira:

- Na kopnu slijedi kraće stabilnije razdoblje. U utorak će se razvedriti u većini krajeva, pa će srijeda biti djelomice sunčana. Jutra hladna uz mraz, ponegdje i maglu. No, već potkraj srijede novo naoblačenje te kiša i snijeg, češći tijekom oblačnog četvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:00