FUCHS ODLUČIO

Dan prije izbora dio škola radi skraćeno, evo do kada i o kojim je školama riječ

Velik broj biračkih mjesta nalazi se u osnovnim i srednjim školama koje se uređuju dan prije izbora, objašnjava ministar znanosti

Radovan Fuchs

 Darko Tomas/Cropix

Na zamolbu Državnog izbornog povjerenstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je dopis svim školama vezan uz organizaciju nastave u utorak, 16. travnja. Kao što je poznato, dan provedbe izbora za zastupnike u Saboru je neradni dan (srijeda, 17. travanj). Osim što u srijedu neće biti nastave, ministar Radovan Fuchs školama je uputio dopis u kojemu moli ravnatelje da u utorak, 16. travnja, organiziraju odgojno-obrazovni rad na način da poslijepodnevna smjena traje skraćeno, odnosno najduže do 18,30.

To se odnosi samo na one škole čiji se prostori koriste kao biračka mjesta.

"S obzirom da se i na ovim izborima veliki broj biračkih mjesta nalazi u osnovnim i srednjim školama, koja se u pravili uređuju na dan koji prethodi izbornom danu, molim vas da u školama u kojima će se nalaziti biračka mjesta organizaciju odgojno-obrazovnog rada na dan 16. travnja 2024. godine organizirate na način da poslijepodnevna smjena traje najduže do 18,30 sati", stoji u Fuchsovu dopisu.

"Vjerujemo da ćete kao i do sada nastavu organizirati na način da se u značajnijoj mjeri ne poremeti obrazovni proces, a biračkim odborima koji su imenovani za provedbu glasovanja na biračkim mjestima u osnovnim i srednjim školama u značajnijoj mjeri olakšati uređenje biračkih mjesta za izborni dan", piše u ministrovu dopisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:41