OSUĐEN NA 3 GODINE

Damir Vrbanović opet odgodio odlazak iza rešetaka: ‘U mladosti se nije štedio, morao je na operaciju koljena...‘

Bivši izvršni direktor HNS-a prolongirao je odlazak na izvršenje trogodišnje zatvorske kazne
Damir Vrbanović
 Goran Mehkek/Cropix

Bivši izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, koji je u aferi Dinamo pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, prolongirao je odlazak na izvršenje trogodišnje zatvorske kazne zbog operacije koljena.

Prema posljednjoj odluci suca izvršenja Županijskog suda u Zagrebu, koji je još u svibnju uvažio dostavljenu medicinsku dokumentaciju, Vrbanović se na odsluženje kazne mora javiti krajem rujna.

- Točno je da smo još u svibnju zatražili odgodu isključivo iz zdravstvenih razloga. Postupak liječenja Vrbanović je započeo znatno prije nego što mu je stigao poziv za izvršenje kazne. Do tada je bio već obavio niz pregleda i liječničkih konzultacija, a u međuvremenu mu je koljeno operirao, mislim u Lovranu, dr. Nemec, kod kojega je prije deset godina bio operirao drugo koljeno. Nakon toga idu oporavak i rehabilitacija, a kako se s njim od tada nisam čuo, vjerujem da sve ide svojim tijekom - kaže za Jutarnji Vrbanovićev odvjetnik Janjko Grlić.

Na upit je li riječ o ozbiljnoj ozljedi i kako ju je zadobio, Grlić kaže da se "Vrbanović u mladosti kao zaljubljenik u nogomet nije štedio, pa je došlo do oštećenja koljena, prvo jednog, a potom i drugog, koja poslije budu vrlo bolna".

Hoće li se doista, ako rehabilitacija prođe u redu, Vrbanović iza rešetaka jedne od kaznionica u zemlji pridružiti osuđenom porezniku Milanu Pernaru, doznat će se krajem rujna.

A osim njih dvojice, u tom su postupku osuđena i braća Mamić, Zdravko i Zoran, koji su pobjegli od hrvatskog pravosuđa u BiH, gdje se trenutno raspravlja o najnovijem zahtjevu za njihovim izručenjem koje je Hrvatska zatražila zbog slučaja podmićivanja osječkih sudaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:12