PREDSJEDNIK IDS-A

Dalibor Paus upozorio na važnost ravnopravnosti spolova u svim područjima života

Paus je u izjavi za novinare u Poreču istaknuo kako su u IDS-u svjesni da je ravnopravnost spolova proces koji traje.

Dalibor Paus

 Goran Šebelić/Cropix

Predstavnici IDS-a u utorak su druženjem s građanima na trgovima istarskih gradova i općina obilježili Međunarodni dan žena, a predsjednik te stranke Dalibor Paus tom je prigodom upozorio na važnost ravnopravnosti spolova u svim područjima života.

Paus je u izjavi za novinare u Poreču istaknuo kako su u IDS-u svjesni da je ravnopravnost spolova proces koji traje. "I dalje je puno, puno posla pred nama", dodao je.

"Naša je obaveza djelovati svih 365 dana u godini kako bismo nastavili osnaživati položaj žena u društvu i njihova prava", rekao je Paus, koji smatra da nije dovoljno donijeti odgovarajuće zakone i strategije. "Potrebno je osigurati njihovu djelotvornu provedbu u praksi.

Kao društvo, moramo prije svega razviti i primijeniti niz aktivnosti i politika u svrhu promicanja i uspostavljanja ravnopravnosti spolova, zatim definirati ciljane mjere kojima se direktno uklanjaju postojeće nejednakosti između žena i muškaraca", istaknuo je.

"U našem društvu ima nejednakosti, od toga ne treba bježati, već se konačno uhvatiti u koštac s problemima. Činjenica da su žene još uvijek potplaćene u odnosu na muškarce nije samo ženama problem, već cjelokupnom društvu. To je civilizacijsko pitanje i zato je borba za ravnopravnost žena na svim razinama trajno opredjeljenje IDS-a", rekao je Paus.

U razgovoru s mnogim Porečankama predsjednik IDS-a je rekao da se danas slave hrabre i odlučne žene koje su pridonijele i koje i dalje pridonose osnaživanju žena u društvu, politici i gospodarstvu.

"Neka nas današnji spomen na kulturna, politička i socioekonomska dostignuća žena prati tijekom cijele godine. Svim ženama od srca želim sretan Međunarodni dan žena", rekao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Međunarodni dan žena jučer je obilježen u Puli, Poreču, Rovinju, Umagu, Novigradu i Pazinu te u mnogim općinama diljem Istre, gdje su predstavnici IDS-a uz osmijeh i cvijeće stotinama ženama poželjeli sretan Međunarodni dan žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:04