ILEGALNO U ZEMLJI

Cure detalji o misterioznoj ženi koja je danima sjedila na rivi: ‘Neću pomoć, želim se odmarati‘

Sukladno Zakonu izdano joj je rješenje kojim je određeno da se smješta u prihvatni centar za strance do prisilnog udaljenja

Michelle Jenkins

 Vojko Bašić/Cropix

Strankinja koja već mjesecima boravi u Splitu, navodno 29-godišnja državljanka Velike Britanije Michelle Jenkins, a koju se gotovo svaki dan moglo vidjeti na Rivi na klupi, jučer je privedena u Prvu policijsku postaju. No to nije sve, jučer je za nju bio buran dan - utvrđeno je da nezakonito boravi u našoj državi, piše Slobodna Dalmacija.

Posjetila ju je naša novinarska ekipa i bez opiranja nam je dala svoje osobne podatke.

Ni djelatnice Centra za socijalnu skrb nisu imale više sreće, a policija ju je jučer privela u Prvu policijsku postaju.

Prema informacijama iz policiije utvrđeno je da boravi nezakonito na području Republike Hrvatske.

- Tijekom 2021.godine postupali smo prema 29-godišnjoj državljanki Velike Britanije, kada je utvrđeno da nezakonito boravi na području Republike Hrvatske, temeljem čega joj je sukladno Zakonu o strancima izdano rješenje o protjerivanju sa teritorija Republike Hrvatske, s rokom za dragovoljni povratak.

image

Michelle Jenkins

Vojko Bašić/Cropix
image

Michelle Jenkins

Vojko Bašić/Cropix

Jučer je zatečena na području grada Splita te je utvrđeno da nije postupila po navedenom rješenju policije. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb, a zbog stanja u kojem se nalazila prevezena je u bolnicu, odakle je naknadno otpuštena.

Sukladno Zakonu o strancima izdano joj je rješenje kojim je određeno da se smješta u prihvatni centar za strance do prisilnog udaljenja – rekli su nam iz policije.

Svaki oblik pomoći je odbijala, a govorila je kako je ovdje samo na odmoru, da odsjeda u Airbnb smještaju, i kako se brzo vraća u svoju zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:54