BIVŠI PREMIJER

Biškupić: Zašto neću u posjet bivšem prijatelju Sanaderu

Nisam mu birao slike, pa ima on ženu kojoj je to struka, kaže BIškupić

ZAGREB - Nema šanse da posjetim Sanadera u pritvoru u Austriji. S čovjekom u godinu i pol nisam progovorio ni jednu jedinu riječ - zanijekao je jučer oštro bivši ministar kulture Božidar Biškupić špekulacije da planira posjetiti bivšega premijera.

- A zašto? Pa nekad ste bili jako dobri - pitamo ga.

- Istina je, bili smo jako dobri. Bio sam jedan od njegovih suradnika, ali nakon pokušaja rušenja premijerke Jadranke Kosor prestao sam s njim komunicirati - otkriva Biškupić. Sve što je otkriveno o Sanaderovim poslovima, kaže Biškupić, iznenadilo ga je. - Nisam znao za sve to, a nisam mu ni slike birao niti sam se time bavio. Pa ima on ( Sanader) ženu kojoj je to struka. Ono što sam mu poklonio za rođendan ili nekom drugom prigodom evidentirano je kao moj dar jer na svakoj umjetnini piše da je iz Zbirke Biškupić - objašnjava bivši ministar kulture.

Dok Sanader nije podnio ostavku u ljeto 2009. godine, njih dvojica bili su nerazdvojni. Biškupić, jedan od HDZ-ovih najbogatijih i najstarijih donedavnih ministara, pratio je premijera na svim putovanjima, i to s fotoaparatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:45