‘ZLATNI MENI‘

Cjenik u splitskom restoranu šokirao ženu: ‘Kad sam vidjela koliko košta omlet, prošla me glad‘; No, nije sve pročitala...

U cijenu doručka uključeni su kava, sok i kruh što onda cijenu čini razumnom

Teraca Vidilica

 Nikola Vilić/Cropix

Splićani su osjetiljivi na cijene u ugostiteljskim objektima tijekom turističke sezone, piše Slobodna Dalmacija. Kako i ne bi bili, kad su razlike ljeti i u ostatku godine poprilično velike.

Svako ljeto ista priča, šokiraju se naši čitatelji cijenama i fotografiraju račune. Tako smo prije nekoliko dana pisali o visokim cijenama kave na Bačvicama i Žnjanu. Na Žnjanu je jedan naš čitatelj šalicu omiljenog crnog napitka platio 22 kuna, a drugi na Bačvicama čak 25 kuna.

Ovog puta stigla je čitateljska opaska vezana za hranu.

- Na Vidilici sam popila kavu, a kako sam malo ogladnila odlučila sam provjeriti što se u meniju nudi. Kad sam vidjela da omlet košta 80 kuna, vrlo brzo me prošla glad - govori čitateljica koja je Slobodnu Dalmaciju obavijestila o cijeni doručka.

image

Meni restorana

Nikola Vilić/Cropix

Slaže se kako je riječ o jednom od mjesta s najljepšim pogledom na grad, ali ističe što je previše, previše je.

Uputili smo se na lice mjesta provjeriti o čemu je riječ.

Omlet sa šunkom i sirom te cherry rajčicama, uistinu košta 80 kuna, ali u cijenu je uključena kava, sok i kruh što bitno mijenja situaciju.

Na ploči ispred Restorana Vidilica naznačeno je da su u sve cijene doručka uključeni kava, sok i kruh što onda cijenu čini razumnom. Ipak nije tako strašno kao što se na prvi pogled učinilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:21