STIŽE PROMJENA

Čeka nas jaka kiša, ponegdje i opasno vrijeme, čak i pijavice, a temperature padaju ispod nule: ‘Bit će i snijega‘

Zahladnjenje bi gorju za vikend moglo donijeti snijeg, iako ga prema današnjim izračunima neće biti u obilnijim količinama
 Damjan Tadic Cropix/Cropix

U svojoj prognozi za srijedu DHMZ navodi kako nas očekuje oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, uglavnom u krajevima uz Jadran te na Jadranu gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Prema kraju dana na zapadu prestanak kiše, mjestimice moguće i razvedravanje. U noći i ujutro ponegdje u unutrašnjosti magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, popodne sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu slabo i umjereno, mjestimice i jako jugo, okretat će na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu bura. Temperatura u unutrašnjosti kretat će se uglavnom od 7 do 12, na Jadranu između 13 i 18 °C, stoji u prognozi za srijedu 16. studenog.

image

Zagreb

- Na Jadranu još kišovitije, osobito u srijedu, kada će biti i obilnih pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će često jako jugo, zatim ponegdje bura, najprije na sjeveru. Lokalno su moguće i pijavice. U četvrtak mirnije i sunčanije, uglavnom ujutro još na jugu uz moguće malo kiše, a u petak ponovno jačanje juga i povremeni pljuskovi, mjestimice vjerojatno i grmljavina - navodi pak HRT u svojoj prognozi za ovaj tjedan.

Zahladnjenje bi gorju za vikend moglo donijeti snijeg, iako ga prema današnjim izračunima neće biti u obilnijim količinama, piše Istramet.

Prema prognozi temperature će znatnije pasti iza vikenda, a u nekim gradovima poput osijeka i Gospića spustit će se i ispod nule.

image

Osijek

image

Gospić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:04