I SEBE VIDI U NJOJ

Čačić nabrojao koje bi stranke formirale idealnu Vladu kakva, po njemu, nasušno treba RH: ‘Sve drugo je kancerogeno‘

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti rekao je da bi on bio za širu rekonstrukciju Vlade, a da bi to podržali i drugi partneri

Radimir Čačić

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić rekao je tijekom gostovanja na N1 televiziji da Hrvatskoj treba političar poput Roberta Goloba, čelnika Pokreta slobode, stranke koja je na parlamentarnim izborima u Sloveniji osvojila 33,7 posto glasova.

- Zemlju treba ozdraviti, liberalnom lijevom centru treba dati prostora da vodi zemlju, treba iskočiti iz tih partitokratskih struktura koje su kancerogene za nas, što ubija potencijal zemlje - rekao je Čačić.

Upitan tko bi bio dio te lijevo liberalne Vlade, Čačić je rekao da to “potencijalno može biti Možemo!, zeleno-lijevo, sve ovo što objektivno nema političku snagu, Centar, Fokus, mi i sve ovo nepostojeće”.

- Ja ne bih surađivao u smislu izlaska na izbore s HDZ-om, nisam nikad i nisam ni sad. Sve je bolje od nedostatka vođenja države i nemojmo se zavaravati. S SDP-om sam u životu išao samo jedanput - rekao je Čačić.

Što se tiče rekonstrukcije Vlade, Čačić je rekao da ćemo je dočekati.

- Jasno je rečeno i od strane predsjednika Vlade i HDZ-a i od strane potpredsjednika HDZ-a da će to biti sad, ovo sad je bilo predviđeno nakon Uskrsa, prošao je katolički, a sad imamo i pravoslavni. Očekujemo da se to dogodi, vjerojatno sad baš ne, jer prvo se na tijelima HDZ-a o tome treba razgovarati. Što se mene tiče, što prije, to bolje to učiniti - rekao je Čačić za N1.

Govoreći dalje o rekonstrukciji, Čačić je rekao da će otići tri do pet ministara.

- Neće manje od tri, neće više od pet. Zasad se o tome ozbiljno govori, tako izgleda, postoji i u javnosti neka alternativa. Ja bih bio za širu rekonstrukciju, i ne samo ja, nego i drugi partneri, i to do pet. Vođenje sustava je isto tako znanje i loše vođenje sustava je puno bolje od nikakvog, puno bolje od anarhije, puno bolje nego da se netko uči vladati na vama - rekao je Čačić.

Upitan za ministra Ivana Paladinu, Čačić je rekao da će, bude li tu bilo kakva potvrđena optužnica, oni izaći iz Vlade i za njega i za svakoga drugoga.

Na pitanje je li bilo mudro u Vladu uvesti čovjeka koji je opterećen aferama i činjenicom da je u mladoj dobi stekao ogromno bogatstvo, Čačić je rekao da to sigurno nije olakšalo situaciju.

- Što se primanja tiče, ja sam svoja najbolja primanja u životu imao između 24 i 27 godina - rekao je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:18