POČELO JE, POČELOI!

Butković: ‘Grbina ćemo ispratiti u političku mirovinu‘; šef SDP-a: ‘Ja se fajtam na razini Hrvatske!‘

Prvi okršaj direktnih političkih protivnika u osmoj izbornoj jedinici (Istra, Rijeka, Primorje...)

Potpredsjednik Vlade i HDZ-a Oleg Butković

 Luka Gerlanc/Cropix

Peđa Grbin bježi iz Zagreba jer nije dovoljno hrabar - poručio je jutros potpredsjednik Vlade i HDZ-a Oleg Butković, koji će nositi izbornu listu vladajuće stranke u osmoj izbornoj jedinici (Istra, Rijeka, Primorje), svom izravnom političkom protivniku u toj jedinici.

"Čujem da Peđa Grbin bježi iz Zagreba u 8. izbornu jedinicu, iako ovdje već dugo ne živi. Mi Primorci, Gorani i Istrijani poznati smo po gostoljubljivosti i otvorenosti, pa i onih koji nemaju dovoljno političke hrabrosti. Dočekat ćemo ga srdačno, kao svakog drugog gosta i jednako srdačno ga ispratiti - u političku mirovinu", poručio je preko Facebooka ministar prometa Oleg Butković, otkrivši time i dio izborne strategije HDZ-a.

Očito je, naime, kako će vladajuća stranka tijekom kampanje čelnika SDP-a stalno podsjećati kako se njegovu odluku da se kandidira u osmoj, a ne u prvoj (zagrebačkoj) izbornoj jedinici - u kojoj su se natjecali Grbinovi prethodnici Davor Bernardić, Zoran Milanović i Ivica Račan - može tumačiti samo kao bijeg zbog straha od izravnog sučeljavanja s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

- Teško je biti gost u svom kraju, a dragi Oleg očito je u panici od teškog poraza kad mu je ovo najpametnije što može smisliti - rekao je Grbin za Jutarnji list komentirajući Butkovićevu opasku.

Zašto se kandidira u osmoj (u kojoj je i njegova rodna Pula), a ne u prvoj (U Zagrebu, gradu u kojem već dugo živi), te znači li to da se boji "fajta", pitala je Grbina prije nekoliko dana i novinarka RTL-a.

- Ne znam zašto se ne bih ponovno kandidirao u izbornoj jedinici u kojoj sam svaki put do sada biran u Sabor. Ne bojim se (nikoga), ja se fajtam na razini cijele Hrvatske. I sad vas pitam, zašto bi prva izborna jedinica bila elitna u odnosu na bilo koju drugu? Zar nemaju građani Osijeka, Dubrovnika, Čakovca, Varaždina, Zagreba, Rijeke, Pule, Zadra potpuno isto pravo odlučivati tko će biti na čelu Vlade? - poručio je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:17