NEZADOVOLJAN SINJANIN

Bulj već na prvoj saborskoj sjednici napravio šou, pogledajte što je poklonio Plenkoviću

Županija pogoduje Mati Jujnoviću, koji je duplo skuplji od prijevoznika koji vozi studente, ističe Bulj
 Damjan Tadic/Cropix

Mostov zastupnik Miro Bulj u Saboru je upozorio na stare autobuse koji u Sinju prevoze školsku djecu i svakodnevno zbog neispravnosti gore, a županija pogoduje autoprijevozniku i time, naglasio je, ugrožava sigurnost djece pa je igračku autobusa poklonio premijeru Andreju Plenkoviću.

"Imamo problem. Grad Sinj raste i gospodarski rast je velik, no što je s infrastrukturom? Obećale su se nove prometnice. Što će nam demografske mjere kad svakodnevno, tjedno... gore jedan ili dva autobusa. Župana nije briga, tvrdi da nije čuo, iako sam to ovdje spomenuo, slao sam dopise, pitanja... Tko dozvoljava Mati Jujnoviću da troši javni novac sa starijim autobusima nego što je Mojsijeva šlapa", upitao ga je Bulj.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Ministar Butković kazao je kako je činjenica da Bulj duže vrijeme upozorava na problem neispravnih autobusa, ali je i naglasio kako nije točno da ministarstvo na čijem je čelu i MUP nisu djelovali. "Imali smo puno intervencija i u proteklih godinu dana, imali smo 12 inspekcijskih nadzora, gdje smo četiri autobusa navedene tvrtke isključili privremeno, nisu bili ispravni", kazao je i dodao kako se nadzor provodi i dalje.

"S druge strane, Vlada je 2021. osigurala da svaka županija može uvesti javnu uslugu, osigurali smo 60 milijuna eura, do danas je šest županija potpisalo ugovore za javnu uslugu, ovih ćemo dana imati potpisivanje s još jednom. To će omogućiti prijevoznicima koji potpišu ugovor da mogu krenuti u nabavku novih autobusa", poručio je Butković.

image
Damjan Tadic/Cropix

No Bulja taj odgovor nije zadovoljio:

"Nisam zadovoljan odgovorom. Glasao sam za nerentabilne linije, ali ništa nije napravljeno. Što će nam sve ako nismo osigurali sigurnost djece? Županija je osnivač, ponavljam Sanaderu, Butkoviću i Plenkoviću, za promet. Županija pogoduje Mati Jujnoviću, koji je duplo skuplji od prijevoznika koji vozi studente. Pozivam sve da dignu glas. A vama, premijeru, kad s Makarina i Jujnovićem ima dobre odnose, dajem mu na poklon ovaj autobus koji mi je dao jedan dječak, osnovnoškolac. Pa da vidi kako djeca drču", istaknuo je Bulj, prenosi N1.

Bulj je potom igračku autobusa poklonio premijeru Andreju Plenkoviću, a on ju je i prihvatio i stavio na stol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 14:57