HAVARIJA NA RIJECI

Brod udario u most na granici sa Srbijom, obustavljen promet na graničnom prijelazu Ilok

Plovilo je u nadležnosti vlasti Republike Srbije koji provode očevid plovidbenog incidenta, navode iz vukovarsko-srijemske policije

Ilustracija

 Cropix

Zbog opasnosti za siguran promet vozila, uslijed udara teretnog broda u stup cestovnog mosta Ilok-Bačka Palanka, noćas je obustavljen promet na graničnom prijelazu Ilok s Republikom Srbijom, izvijestila je u petak Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Teretni brod udario je u most na granici sa Srbijom oko 1,55 sati.

Plovilo je u nadležnosti vlasti Republike Srbije koji provode očevid plovidbenog incidenta, navode iz vukovarsko-srijemske policije.

O događaju su izviještene i nadležne službe Republike Hrvatske, ističu iz policije. Apeliraju na građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu Republike Hrvatske prema Srbiji da koriste alternativne granične prijelaze.

Njemačka teglenica koja je u noći na petak potonula u Dunavu nakon udara broda koji ju je vukao u stup mosta na prijelazu prema Hrvatskoj kod Iloka prevozila je 1000 tona dušikova gnojiva, objavile su vlasti u Beogradu.

Njemački brod "Antonia", koji je vukao teglenicu s gnojivom, 40-ak minuta iza ponoći udario je u noseći stup mosta između Bačke Palanke i Iloka na granici s Hrvatskom, a hrvatske granične vlasti zatvorile su iz opreza taj prijelaz.

Građanima je upućen poziv da koriste alternativne prijelaze između Hrvatske i Srbije.

Inspektori za vode pokrajinskog ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu uzet će uzorke vode za analizu kako bi se utvrdio utjecaj tog incidenta na okoliš, navodi se u priopćenju srbijanskog ministarstva okoliša.

Barža je potonula sat i pol nakon udara broda u stup mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:16