NISU UVAŽILI MAJKU

Bolnica i pedijatrica o bebi Neli: ‘Pregledana je po pravilima više puta. Klinička slika kod dojenčeta je nepredvidiva...‘

‘U kratkom periodu može doći do iznenadne promjene zdravstvenog stanja dojenčeta, što ne možemo predvidjeti‘, kažu iz virovitičke bolnice

Nela Živko

 /Privatna Arhiva

Anamary Živko, majka četiri mjeseca stare djevojčice Nele koja se bori za život u KBC-u Zagreb, i pedijatrici i liječnicima u virovitičkoj bolnici govorila je da joj dijete otiče na kapcima, da ne mokri, ne jede, stenje, plače i teško diše.

- Nitko me nije slušao, nitko nije htio pogledati fotografije. Činjenica je da je u danu naticala i onda bi to splasnulo, ali jednostavno me nisu slušali i moje dijete se sada bori da preživi - kazala je ogorčena majka.

Niti pedijatrica, niti bolnica u Virovitici nisu odgovorili na pitanje zašto nisu uvažili ono što im majka govori da primjećuje kod svoje kćeri. Tvrde da je sve bilo prema pravilima struke.

Pedijatrica Ira Amšel Žigman, spec. pedijatrije za Jutarnji list kaže da razumije interes s obzirom na spomenuti događaj, posebno zbog načina na koji je medijski prezentiran.

- Djevojčica je više puta tijekom posljednjih mjesec dana pregledana u skladu s pravilima struke, također i od bolničkih i izvanbolničkih specijalista, a uz to i bolnički opservirana i obrađivana - navodi pedijatrica i dodaje kako zbog trenutno važećih pozitivnih pravnih propisa u Republici Hrvatskoj vezanih uz GDPR i zaštitu osobnih podataka maloljetnika, kao i Zakona o pravima pacijenata, nije u mogućnosti iznositi podatke vezano za slučaj.

- Neli naravno od sveg srca želim brzi oporavak i povratak kući - zaključuje.

Iz Virovitice kažu da je Nela Živko bila hospitalizirana na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Virovitica od 5. do 7. rujna 2023. godine.

- Dana 5. rujna 2023. godine dojenče Nela Živko u dobi 3,5 mjeseca zaprimljena je na Odjel za pedijatriju nakon pregleda u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti zbog sumnje na upalu mokraćnih putova. Kod prijema je bila dobrog općeg stanja i urednih vitalnih funkcija. Dijete je na prijemu bilo kardiopulmonalno kompenzirano - navode.

Nadalje dodaju da na prijemu na Odjel za pedijatriju i u periodu hospitalizacije nije primijećen otok kapaka, niti otok drugih lokalizacija.

- Dijete je u tijeku hospitalizacije redovito pregledavano, a s Odjela za pedijatriju otpušteno je dobrog općeg stanja, respiratorno suficijentno i bez otoka kapaka. Tijekom boravka i otpusta nije bilo kliničkih simptoma i znakova kardiološke bolesti. Klinička slika kod dojenčeta je nepredvidiva i u kratkom vremenskom periodu može doći do iznenadne promjene zdravstvenog stanja dojenčeta, što ne možemo predvidjeti - govore, no ne odgovaraju zašto nisu pogledali fotografije i poslušali majku koja se žalila na brojne tegobe djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:01