SPASITE PRIČE OD ZABORAVA

BLAGA & MISTERIJE POZIVAJU Ne dopustite pričama prokletstvo zaborava, pošaljite mitove, legende i običaje vašeg kraja!

Znate li priču, legendu, mit ili predaju vašeg kraja? Pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i sudjelujte u stvaranju najveće kolekcije hrvatskih mitova, legendi, priča, kazivanja i narodnih običaja!
 Blaga & misterije

Blaga & misterije bilježe mitove, legende, priče, narodne običaje i manje poznate detalje iza stvarnih povijesnih događaja. Otvaramo svoja vrata svima koji žele da komadić narodne predaje, mita i legende ovih prostora ostane trajno i kontekstualno zabilježen.

Javite nam se preko službene web stranice ili Facebook stranice. Pošaljite mit ili legendu Vašeg kraja. Ispričajte nam priču koja se nalazi oko nas. Ne priuštite im prokletstvo zaborava. One postoje u rukavcima koje kao da je struja razvitka zaobišla.

Cilj nam je na jednom mjestu stvoriti najveću bazu mitova, legendi, priča, kazivanja i narodnih običaja prostora na kojima živimo i zahvaljujemo svima koji su priče svog kraja već poslali.

Blaga & misterije

Pozivamo Vas sve da se prisjetite priča koje su vam jednom ispričali, predaje o dvorcima, utvrdama i starim gradovima. Ispričajte nam o povijesti vaše obitelji, o fragmentima koje čuvaju uspomene.

Zabilježite ih tekstom ili snimkom, javite gdje se mogu pronaći, te pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Blaga & misterije

Sve će priče biti obrađene, ako se pokaže potreba, nadopunjene i vremenom objavljene na stranicama Blaga & misterije.

Hvala vam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:49