BOLESNA LJUBOMORA

Bivši policajac još je prije 6 mjeseci prijetio da će ubiti ženinog ‘ljubavnika‘: Otkriveno koje su ga poruke razbjesnile

32-godišnjak nije bio prisutan kad je prijetnja izrečena, a kad je saznao što se dogodilo, odbio ga je prijaviti

Pucnjava u Trogiru

 Slobodna Dalmacija/

Branko Mamić, 55-godišnji umirovljeni trogirski policajac, već je drugi dan u bijegu.

Za njim tragaju mnogobrojne policijske snage, nakon što je s dva metka u glavu i jednim u prsa u centru Trogira upucao 32-godišnjaka za kojeg je bio uvjeren da je ljubavnik njegove supruge. Mamić je još prije pola godine prijetio je da će ubiti mlađeg muškarca, no za tu prijetnju tada nije bio niti kazneno prijavljen niti je 32-godišnjak bio naveden kao žrtva. Naime, 32-godišnjak nije bio prisutan kad je prijetnja izrečena, a navodno je kasnije, kad je saznao što se dogodilo, odbio policiji i Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti prijedlog za kazneni progon, kazavši da nema s tim nikakve veze niti se želi uplitati u obiteljske stvari svojih susjeda, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako stoji u nepravomoćnoj presudi splitskog Općinskog suda koji je, kao i ODO, vrlo ekspresno proveo postupak, s početka svibnja ove godine, bivši je policajac i odlikovani sudionik Domovinskog rata, proglašen krivim jer je od kraja prosinca do 9. siječnja ove godine zbog ljubomore vrijeđao suprugu, govorio joj da je bezobrazna, da što se ima viđati s mlađim ljudima te je od nje tražio mobitel da vidi s kim ona komunicira.

image

Pripadnici specijalne policije naoružani dugim cijevima

Tom Dubravec/Cropix
image

Uviđaj u ulici Put Dragulina

Tom Dubravec/Cropix

Njegovu ljubomoru izazvale su poruke koje je supruga izmjenjivala s mlađim muškarcem, a najviše ga je uznemirila poruka s emotikonima srca. No, te su se poruke, kao i međusobna komunikacija starije žene i dvadesetak godina mlađeg muškarca, odnosile na njihovu sklonost prema kuhanju.

Mnogi mještani s kojima je razgovarala Slobodna Dalmacija tvrde da je nemoguće da su bili u ikakvoj ljubavnoj vezi jer je 32-godišnjak u čvrstoj emotivnoj vezi s drugom osobom. Znao je to i Mamić kojeg su oni koji su ga znali pokušavali u to uvjeriti, no ljubomora je bila toliko jaka da je bio uvjeren da su oni prevarili sve oko sebe.

Situacija je kulminirala 9. siječnja u večernjim satima kada je uzeo pištolj CZ kalibra 7,62 mm. Podigao je pištolj i ispalio jedan hitac u zid, a samo srećom zrno u odbijanju nije pogodilo nikoga.

image

Uviđaj u ulici Put Dragulina

Tom Dubravec/Cropix

Na Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen zbog tri kaznena djela povrede djetetovih prava, kaznenog djela nasilja u obitelji, tri kazne na djela prijetnje, te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Osuđen je na ukupno dvije i pol godine zatvora od čega je 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, a ostatak od godinu i osam mjeseci nije trebao odslužiti ukoliko u roku od pet godina ne počini neko novo kazneno djelo. A evo, kako vidimo, počinio ga je!

Nakon što je nepravomoćno osuđen, ukinut mu je istražni zatvor i određena mjera opreza zabrane približavanja oštećenima, a određena mu je i mjera obveznog psihosocijalnog tretmana. U tom postupku vještak je utvrdio da je u trentuku kad je prijetio i pucao bio smanjeno ubrojiv, a kao olakotna okolnost uzeto je i to što je ranije neosuđivan, što oštećeni članovi obitelji nisu bili zainteresirani za njegov kazneni progon te to što se iskreno pokajao i priznao što je učinio.

Dva mjeseca kasnije, po informacijama Slobodne Dalmacije, pridržavao se određenih sudskih mjera i nije se približavao supruzi, no očito je da nikako nije mogao zatomiti svoju bolesnu ljubomoru koju je onda fokusirao na mlađeg muškarca s kojim se prvo verbalno sukobio u trgovini poljoprivrednih proizvoda u kojoj je mlađi muškarac radio, da bi onda nakon izlaska iz nje, ovaj sjeo u automobil, a Mamić je potegao pištolj i kroz otvoreni vozačev prozor ispalio u njega tri hica.

image

Kuća žrtve pucanja u Trogiru

Tom Dubravec/Cropix
image

Pripadnici specijalne policije naoružani dugim cijevima

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:59