POSAO SA SOLARIMA

Bivši ministar i Uskokov osumnjičenih Lovro Kuščević kreće u novi biznis: ‘Radit ćemo sve što može donijeti profit‘

Tvrtka mu je registrirana i za njegu i održavanje tijela, frizerske usluge i djelatnost za poboljšanje fizičke kondicije

Lovro Kuščević

 Vojko Bašić/Cropix

Bivši ministar Andreja Plenkovića i bivši politički tajnik HDZ-a te USKOK-ov osumnjičenik Lovro Kuščević odlučio se vratiti poduzetništvu. Osnovao je tvrtku Eco Living d.o.o. koja bi se trebala baviti postavljanjem solara na malim i srednjim objektima, ali to je samo jedna od više od stotinu djelatnosti za koje je tvrtka registrirana.

Iako je vijest da se Kuščević planira baviti proizvodnjom električne energije osvanula istodobno kad i ona da to isto planira raditi i Tomislav Karamarko, njih dvojica ne ulazi zajedno u posao.

- Karamarkova tvrtka, koliko vidim, planira gradnju velikih sustava za proizvodnju struje, a moja tvrtka planira se baviti solarima. Za njima lagano raste potražnja otkako su počele rasti cijene energenata. Postavio sam ih i na svojoj kući - kaže Kuščević te dodaje kako to nije jedino čime se planiraju baviti jer je tvrtka registrirana za niz djelatnosti, ali bi to trebalo biti primarno.

- Radit ćemo sve što može donijeti profit - napominje Kuščević.

I zaista, kad pogledate u sudskom registru, Kuščević je tvrtku registrirao za više od stotinu raznih djelatnosti: od proizvodnje i distribucije električne energije preko uzgoja ribe i ribolova, proizvodnje naftnih derivata i njihova transporta pa sve do svih mogućih vrsta turizma, turističkih usluga, gospodarenja lovištima, računalnog programiranja i obrade podataka, sportskih natjecanja, djelatnosti za njegu i održavanje tijela, frizerske usluge i djelatnost za poboljšanje fizičke kondicije. Tvrtku je osnovao temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, a njezino je sjedište na otoku Braču. Kuščević je osnivač i direktor.

Lovro Kuščević po struci je diplomirani pravnik, a tri puta je bio biran za načelnika Općine Nerežišća. Poznat je po tome što je u svojoj općini osigurao 7000 kuna po novorođenom djetetu, ali bavio se tada, očito, i raznim upitnim prenamjenama zemljišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:12