PRVE FOTOGRAFIJE

Bili smo na mjestu tragedije: Pogledajte što je ostalo od Cessne koja se srušila kod Slunja

Područje je izuzetno zahtjevno, brdo je obraslo bjelogoricom i prepuno vrtača. U prstenu oko mjesta pada je također područje vrtače, ali i niskog raslinja

Mjesto pada aviona

 Robert Fajt/Cropix

Reporteri Jutarnjeg lista bili na mjestu pada Cessne, u šumi u Broćancu kod Slunja, gdje je u nedjelju poginulo četvero ljudi. Tijekom jučerašnjeg dana obavljen je očevid, danas još uvijek traju izvidi, te smo na mjestu događaja zatekli policajca koji je osiguravao mjesto događaja. Nakon toga smo udaljeni s mjesta događaja.

Sama lokacija nalazi se oko 600 metara od prometnice kroz selo, koja je paralelna s Državnom cestom D-1, s koje smo krenuli u polusatni hod šumom.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

Područje je izuzetno zahtjevno, brdo je obraslo bjelogoricom i prepuno vrtača. U prstenu oko mjesta pada je također područje vrtače, ali i niskog raslinja. Ta "rupa" je vjerojatno omogućila dronu HGSS da snimi dijelove zrakoplova, kada je on lociran jučer tijekom potražne akcije. Jasno smo vidjeli rep zrakoplova, stražnji dio skršenog trupa, te motor koji je bio nekoliko metara pored.

Trup zrakoplova je položen vodoravno. Dalo bi se zaključiti da se prilikom pada motor zapalio. Osim na motoru, jasno se vidi i da je gorio rep zrakoplova. Uokolo glavnih ostataka vidi se nagorjela vegetacija. Ostaci su trebali biti izvlačeni danas uz pomoć vojnih helikoptera, no akcija je odgođena za sutra zbog lošeg vremena, odnosno dosta gustih oblaka.

image

Lampioni nedaleko od mjesta nesreće

Robert Fajt/Cropix
image

Lampioni nedaleko od mjesta nesreće

Robert Fajt/Cropix

Na obližnjem putu gore dva lampiona. Tu ih je došao zapaliti brat jednoga od stradalih. Istraga kojom će se utvrditi sve okolnosti nesreće se nastavlja brojnim daljnjim vještačenjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:22