SVE ĆE SE ISPITATI

Beroš o SMS-u koji spominje Zadravec: ‘Ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti takve navode‘

Istjerat ćemo istinu na čistac. Ako je bilo nekih nezakonitosti, saznat ćemo i sankcionirati to, poručio je ministar zdravstva
Vili Beroš
 Damir Krajač/CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš bio je na punktu za cijepljenje u Rijeci gdje je komentirao tzv. covid putovnice, a osvrnuo se i na situaciju u Vinogradskoj.

Govoreći o covid putovnicama, rekao je da je to način koji omogućuje suživot s koronavirusom.

“Nalazimo način suživota s virusom, dakle covid putovnica i druge eventualne pogodnosti samo su naš način suživota s virusom, naša težnja da se vratimo u staro normalno, ali u sigurnim uvjetima”, izjavio je Beroš, a prenosi N1.

Osvrnuo se i na situaciju u Vinogradskoj.

“Sve kritike koje su utemeljene dopiru do mene i kao ministar ću napraviti sve da razriješim te dvojbe, nemar i poslovanje. Do mene su i prije dopirali, ali vrlo sporadični elementi koju ukazuju na disfunkcionalnosti, ne samo u Vinogradskoj, nego i drugim bolnicama. Uvijek sam promptno reagirao i nastojao istražiti o čemu je riječ. Tako je i sad, poslao sam i zdravstvenu inspekciju te sam od ministarstva financija zatražio proračunski nadzor unutar Vinogradske bolnice.

Inspekcije su tamo, rade posao i očekujem određena izvješća. Postoje određene naznake da postoje neke nezakonite radnje, sve ćemo ispitati. Spominje se odnos javnog i privatnog. To nije od jučer, to se vuče desetljećima i može se riješiti samo u sklopu cjelokupne reforme”, rekao je Beroš i poručio da će učiniti sve što može da ta reforma ne ostane “slovo na papiru”.

Dijana Zadravec za N1 je rekla kako ima SMS poruku koja pokazuje da je Gordan Jandorković lobirao za Marija Zovaka.

“Ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti takve navode. Potpuno je jasno da je samo jedno tijelo koje odlučuje o novom ravnatelju, to je Upravno vijeće na osnovu natječajnog postupka. Na osnovu prijava će odabrati tko je najbolji za ravnatelja. Sve ostalo nije legalno, nije legitimno i ne mogu komentirati je li tako ili nije”, rekao je.

“Istjerat ćemo istinu na čistac. Ako je bilo nekih nezakonitosti, saznat ćemo i sankcionirati to”, poručio je ministar te dodao da “politici nema mjesta u zdravstvu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:00