BROJNE KRITIKE

Beljak o suradnji HSS-a s HDZ-om: ‘U SDP-u mogu biti razočarani, ali jednu stvar su zaboravili‘

Komentirao je i izjavu gradonačelnika Svete Nedelje, Darija Zurovca, koji je rekao da se lav ne opterećuje mišljenjem ovce
Krešimir Beljak
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak bio je gost Novog dana N1 televizije, te je tom prilikom komentirao suradnju njegove stranke s HDZ-om u Zagrebačkoj županiji.

“Treba razdvojiti politiku na nacionalnoj i onu na lokalnoj razini. Ova koalicija nije prva, u cijelom nizu županija smo išli s HDZ-om. Ne vidim problem, HSS je poznat kao stranka centra koji ima lijevo i desno krilo i to je izvan onoga što ja radim na nacionalnoj razini”, rekao je. Dodaje i da nije bilo potrebe da se razgovara o tome jer “sve lokalne organizacije imaju potpunu slobodu, što god tko mislio o tome”.

Komentirao je i izjavu gradonačelnika Svete Nedelje, Darija Zurovca, koji je rekao da se lav ne opterećuje mišljenjem ovce pa se tako ni on ne opterećuje onime što misli Beljak.

“Ne bih odgovarao na to, bilo mi je poprilično smiješno. Vrijeme će pokazati tko je lav, tko lavić”, izjavio je Beljak.

Na pitanje što misli napraviti kako da poboljša rejting HSS-a, Beljak kaže: “Rejtinzi nisu dobri, a nisu ni lošiji nego prije lokalnih izbora. Politika se ne može voditi s lokalne razine i neće se tako voditi što se tiče HSS-a.”

Odgovorio je i na kritike koje su na račun HSS-a stigle od strane bivšeg partnera, SDP-a.

- Mogu biti razočarani, ali i SDP koalira s HDZ-om u nekim gradovima i županijama, a o tome nitko ne govori. I Most i Domovinski pokret su puno neprihvatljiviji partneri od HDZ-a, radi se o krajnjoj desnici. To je licemjerno i ne bih se osvrtao na te strelice koje dolaze iz SDP-a, izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 21:08