'DEAL' PREKO FRATRA!

Barišić: Thompsonu smo spremili 'samo' 200.000 eura, ali on je tražio pola milijuna

Fra Slaven je Barišiću prenio Thompsonovu poruku da traži 516.000 eura, piše Vjesnik
Zagreb, 300509.Koncert Marka Perkovica Thompsona povodom Dana branitelja grada Zagreba na Trgu bana Jelacica.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Iako je kategorički negirao da mu je Mladen Barišić u svom carinskom uredu isporučio 500.000 eura kako se ne bi angažirao u predizbornoj kampanji 2007., Marko Perković Thompson je, kako piše Vjesnik , sam zatražio iznos od pola milijuna eura.

Naime, kako piše taj dnevni list, bivši HDZ-ovski rizničar Mladen Barišić je pred USKOK-ovim istražiteljima opisao okolnosti pod kojima je pjevaču dao novac koje su i više nego inkriminirajuće za Thompsona. Barišić je navodno ispričao kako je za Thompsona bilo pripremljeno “samo” 200.000 eura iz tzv. crne blagajne, ali je pjevač nakon sastanka s Barišićem tu cifru povećao na, kako iznosi Vjesnik , 516.000 eura.

Barišić je, osim toga, ispičao i da se Sanader s Thompsonom dogovorio da mu on plati iznos za zemljište na kojem je pjevač trebao graditi kuću, a koje je procjenjena na 200.000 eura. Međutim, Thompson je kasnije promijenio mišljenje te je preko fra Slavena Milanovića Litre Barišiću poslao poruku o većem iznosu.

Bivšem HDZ-ovom rizničaru to je stvorilo probleme jer u predizborno vrijeme toliko novca nije imao na raspolaganju. Navodno mu je i sam Ivo Sanader tada rekao ‘Snađi se kako znaš i umiješ, ali neka mu se sve to plati’.

Barišić se snašao i u prostorijama Carine predao Thompsonu pola milijuna eura. Kako piše Vjesnik , primopredaja novca nije se obavila u četiri oka nego je s Barišićem i Thompsonom u uredu bio i fra Slaven Milanović Litre.

Inače, preko fra Slavena Milanovića Litre i sam Sanader je dolazio do Thompsona. Bivši premijer, danas salzburški zatvorenik, poznaje Litru iz Crkve Gospe Lurdske kamo je s obitelji odlazio na misu, a gdje je Litre župnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 11:47