NENAJAVLJENA DETONACIJA

Banožić zbog probijanja zvučnog zida prozvao Hranja i šefa HRZ-a: ‘Nisu nam ništa javili, tko je odgovoran?‘

Ministar obrane poručuje kako je očito došlo do propusta te se ispričava građanima zbog uznemiravanja

Mario Banožić

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

U subotu u 12:17h Zagrepčane je uznemirila jaka detonacija za koju se ubrzo pokazalo da je probijanje zvučnog zida. Na službenim stranicama Ministarstva obrane nisu najavili bilo kakva nadlijetanja borbenih aviona za subotu, a tek sat vremena nakon detonacije, u 13:11, MORH je izdao priopćenje u kojem potvrđuje da je detonacija bila zapravo probijanje zvučnog zida te da građane mole za razumijevanje.

O svemu se sad oglasio i ministar obrane Mario Banožić koji je izrazio žaljenje zbog svega, a za propust je prozvao načelnika Glavnog stožera i šefa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

"Žao mi je što je današnji probni let zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uznemirio građane Grada Zagreba. Došlo je do evidentnog propusta u radu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a time i Glavnog stožera Oružanih snaga koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije propustili unaprijed obavijestiti javnost o mogućem probijanju zvučnog zida.

Od Glavnog stožera OS RH, načelnika admirala Roberta Hranja i zapovjednika HRZ-a brigadnog generala Michaela Križanca zatražio sam hitno izvješće o tome zašto se propust dogodio i tko je za njega odgovoran", poručio je Banožić.

Uznemirenost je, inače, bila tolika da se na stranici Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) čak pojavila informacija o mogućem potresu u Zagrebu, kojega, naravno, nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 16:55