MINISTAR OBRANE

Banožić za Jutarnji: ‘Zlonamjerna je laž da sam od gospođe Đerek tražio da za nekoga pogoduje‘

‘Za poslovne prostore nisam tražio niti pečaćenje niti skidanje pečata. To je na vlastitu odgovornost to učinila gđa. Maja Đerek‘, rekao je ministar

Mario Banožić

 Davor Pongracic/Cropix

Nakon što je bivša direktorica u državnim nekretninama Maja Đerek u medijima ustvrdila da se za Žanetu Rodić i njezine tvrtke, iza kojih su ostali milijunski dugovi, zauzeo ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, ministar je cijeli slučaj komentirao za Jutarnji list.

- Maja Đerek iznijela je niz neistina i očekujem da će nadležne institucije utvrditi sve činjenice. Zlonamjerna je laž da sam od gospođe Đerek tražio da za nekoga pogoduje - rekao je Banožić.

Podsjetimo, Đerek tvrdi da se njezin odnos s ministrom Banožićem drastično pogoršao upravo nakon što je naložila da se zapečate prostori kojim se koristila spomenuta obitelj i njihove tvrtke.

- Gospođa Đerek nije od mene dobijala nikakve naloge niti sam od nje ikada išta tražio pa tako ni pogodovanja ni skidanje pečata s poslovnih prostora. Za te poslovne prostore nisam tražio niti pečaćenje niti skidanje pečata. To je na vlastitu odgovornost to učinila gđa. Maja Đerek koja je bila na dužnosti direktorice sektora za poslovne prostore u Državnim nekretninama - ustvrdio je ministar.

- Radim i radio sam isključivo u interesu Republike Hrvatske. Želio sam spriječiti višemilijunsku štetu koju je prouzročila obitelj Rodić neplaćanjem zakupnine kao i gubitak sudskoga spora koji je bio u tijeku za navedeni prostor. Nasilno stupanje u posjed prostora, odnosno pečaćenje, dok je u tijeku sudski spor, a što je učinila Maja Đerek, išlo bi u prilog korisniku tog prostora. Cijeli proces gđa. Đerek napravila je i bez poštivanja procedure, odnosno bez prisustva javnog bilježnika koji bi napravio popis stvari koje se nalaze u prostoru. Takvim pečaćenjem korisniku prostora (obitelji Rodić) pružila se mogućnost pokretanja tužbe protiv tvrtke Državne nekretnine zbog sprječavanja pristupa privatnim stvarima - rekao je Banožić.

- Važno je napomenuti kako Maja Đerek u svom zviždačkom prokazivanju nije navela da je nakon pečaćenja prostora više puta isticala kako o pečaćenju prostora ništa ne zna. Tek je na sastanku, na kojem sam tražio objašnjenje zašto je prostor pečaćen i kome je namijenjen, priznala da je ona ta koja je izdala nalog za pečaćenje navedenog prostora - dodao je ministar.

- Gospođa Đerek cijeli proces koji vodi predstavlja kao svoju borbu, prešućujući važne detalje koji joj ne idu u prilog, a koji pokazuju da je „zviždaljka“ interesnih skupina, a ne zviždačica. S obitelji Rodić nikada nisam bio u kontaktu. Za detalje o cijelom slučaju možete se obratiti tvtki Državne nekretnine, koja u cilju naplate potraživanja ima podatke o točnim iznosima dugovanja i načinima postupanja - zaključio je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:10