KOMENTIRAO KAZNU

Banožić: ‘Imam pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 četvornih metara‘

Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu, zaključio je

Mario Banožić

 Damir Krajač/Cropix

- Drago mi je što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u kratkom roku donijelo odluku u mom predmetu o dodjeli službenog stana. Kao dužnosnik - ministar, s obzirom i na članove obitelji, imam pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 četvornih metara.

Činjenicu da sam imao pravo na korištenje stana i da si nisam prisvojio bilo koje pravo koje mi ne pripada po Zakonu, priznalo je i Povjerenstvo. To je i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući me 'lopovom' i 'bandom' - rekao je ministar obrane Mario Banožić nakon odluke Povjerenstva te dodao:

- Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine, u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ. Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana. To je jedini krimen.

Niti iz jedne odredbe zakona ne proizlazi da nisam imao ovlast za donošenje takve odluke. Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu - zaključio je.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jednoglasno je kaznilo bivšeg ministra državne imovine, a sadašnjeg ministra obrane sa 7000 kuna zbog tri odluke koje je donio u ljeto 2019.

Kaznilo ga je jer je u srpnju 2019. najprije donio odluku da sam sebi dodijeli na korištenje dužnosnički stan u Ilici od 33 četvorna metra, zatim je u rujnu 2019. donio odluku o dodjeli triju stanova za dužnosnike od kojih je sam sebi dodijelio službeni stan od 92 četvorna metra u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, najveći od tri koja su u tom trenutku bila na raspolaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:59