POHOD NA PANTOVČAK

Bandić parole čitao s blesimetra

Do Tomislavca na Sljemenu Bandić se popeo pješice, sa svojim psom Rudijem i prijateljima i onda se brzo presvukao
Zagreb, 051109.Sljeme, Tomislavov dom. Milan Bandic objavio u 7.00 svoju kandidaturu za Predsjednika RH na predstojecim izborima. Bandic sa surugom Vesnom i kcerkom Anamarijom za govornicom. Prve jabuke koje ce Bandic dijeliti gradjanima u kampanji dobile su supruga i kci..Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Pod sloganom “ Milan Bandić - predsjednik Hrvatske” zagrebački gradonačelnik danas će početi skupljati potpise za svoju predsjedničku kandidaturu, a kad idućeg četvrtka službeno krene u kampanju neće zamrzavati svoju gradonačelničku funkciju već će uzeti godišnji odmor. Dok on, nakon deset godina, prvi puta bude koristio godišnji odmor formalno će ga mjenjati njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Čitao s blesimetra

Bandić se ujutro do Tomislavca na Sljemenu na 1066 metara gdje je konačno objavio svoju kandidaturu popeo pješice, sa psom Rudijem i prijateljima Davorom Jelavićem i Tomislavom Ljutićem. Na brizinu se presvukao u tamno odjelo sa značkom u obliku hrvatske zastave na reveru. Uz njega su dok je objavljivao kako će kao što je “10 godina izvršavao volju svih građana Zagreba, tako 10 godina izvršavati volju svih građana Hrvatske” bile supruga Vesna i kćer Anamarija koje se vrlo rijetko pojavljuju u javnosti. Najavio je ne samo pobjedu na predstojećim već i na izborima za pet godina.

- Želim Hrvatsku uzorati radeći kao konj za Hrvatsku, to je moj program. Ja to znam, pokazao sam to četiri puta u Zagrebu. Ja to znam, ja to hoću, ja to mogu! Ja sam samo običan čovjek, jedan od vas - govorio je pred sedamdesetak okupljenih suradnika iz Poglavarstva i Holdinga, braniteljskih udruga. Svoj govor u kojem je umjesto o pogramu iznosio brojne parole, čitao je s blesimetra. Među okuoljenima na Sljemenu jučer nije bilo nikoga od viđenijih ljudi iz društvenog života. Cijelu kampanju vode mu dvije velike PR agencije, no Bandić nije želio odgovoriti koliko će novca potrošiti, niti tko su mu donatori.

Prezentirat će svaku kunu

- Neću potrošiti više od drugih, nije vrijeme za bacanje novaca. Za pobjedu trebala potrošiti uvijek više novca, ali ja ću utrošiti više energije. Otvorili smo žiro račun i sva kuna koju dobijemo biti će prezentirana - tvdri Bandić. Pohvalio se kako će svom nasljedniku u Zagrebu ostaviti sređenu situaciju jer je “upravo jučer za Zagrebačkom bankom dogovorio da Grad dobije kredita koliko god je potrebno po najpovoljnijim kamati na tržištu”. Osvrnuo se i na afere koje ga prate.

- Pozivam nadležne instutucije da objave sve moje inkriminirajuće radnje i ako ih ima ja ću odustati od kandidature - najavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 10:08