DOŠAO JE I TAJ DAN

Bandić odluku objavljuje u četvrtak, a Primorac u ponedjeljak

Zagreb, 291009. Starogradska vijecnica, Cirilometodska 5.Sjednica gradska skupstine. Na slici: gradonacelnik Zagreba Milan Bandic zaokupljen papirima i poslom. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svoju će kandidaturu za predsjednika države objaviti u četvrtak na Sljemenu, doznaje se iz krugova bliskih Bandiću, a piše tportal.hr.

Prema neslužbenim informacijama, Bandić bi prekosutra nakon mjeseci koketiranja s predsjedničkom kandidaturom i brojnih dvosmislenih izjava na tu temu napokon mogao objaviti svoju odluku da će se kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima. Gradonačelnik Zagreba svoju će odluku navodno priopćiti nakon što se rano ujutro pješke popne na vrh Medvednice.

Podsjetimo, predsjednički izbori bit će službeno raspisani sutra nakon objave Vladine odluke u Narodnim novinama. Od četvrtka do 18. studenog, svi zainteresirani za Pantovčak trebaju skupiti 10 tisuća potpisa kako bi postali službeni kandidati za trećeg predsjednika Hrvatske. U slučaju da nijedan kandidat ne dobije potrebnu većinu 27. prosinca, drugi krug predsjedničkih izbora održat će se 10. siječnja 2010. godine.

Najnovije istraživanje agencije Puls Crobarometar, provedeno uoči raspisivanja predsjedničkih izbora, pokazalo je da je Bandić drugi sa 17,6 posto iako se još nije ni kadidirao. U utrci za Pantovčak i dalje vodi kandidat SDP-a Ivo Josipović sa 24,6 posto glasova ispitanika, Nadan Vidošević ima 13,1 posto, Andrija Hebrang (HDZ) 11%, Vesna Pusić (HNS) 6,8%, a Damir Kajin (IDS) 4,2%.

Primorac zbog Bandića objavljuje kandidaturu tek u ponedjeljak

Bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac u ponedjeljak će objaviti svoju kandidaturu za predsjednika. Kako je ispričao, sa svojim stožerom je planirao u četvrtak objaviti da kreće u predsjedničku utrku, no preduhitrio ga je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je također za taj dan najavio da će objaviti svoju kandidaturu.

Primorac je tako sa svojim stožerom odlučio pričekati par dana nakon Bandićeve objave, pa će nakon vikenda biti poznati svi detalji oko njegove kampanje. M. Ar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:39