URNEBESNA GREŠKA

Ako u Hrvatskoj pokušate anonimno podnijeti kaznenu prijavu i prijaviti korupciju dočekat će vas - ovo

Zastupnik SDP-a Renato Petek ukaza je na tehnički problem na koji ćete naići u slučaju da kliknete na poveznicu

DORH-ova stranica

 Screenshot

Ako u Hrvatskoj pokušate anonimno podnijeti kaznenu prijavu protiv nekoga koga sumnjičite za korupciju, mogli biste naići na tehnički problem. Zastupnik SDP-a u Zagrebačkoj skupštini, Renato Petek, na svom je Facebooku ukazao na to da link koji bi trebao voditi na DORH-ovu stranicu na kojoj možete protiv nekoga podnijeti kaznenu prijavu - ne radi.

Na stranici e-građani ispisane su sve upute kako u Hrvatskoj možete prijaviti korupciju, a među njima su navedeni brojevi telefona i mailovi na koje se možete obratiti Uskoku i ostalim institucijama.

image

Web stranica za prijavu korupcije

Screenshot

Pred kraj je postavljena i poveznica DORH - kaznena prijava i anonimna kaznena prijava, koja bi vas trebala odvesti na posebnu DORH-ovu stranicu na kojoj možete prijaviti korupciju. No kada kliknete na njega, otvorit će vam se podstranica koja će vas obavijestiti da "stranica koju tražite nije pronađena".

image

DORH-ova stranica

Screenshot

Petek je snimio i kratki video na kojem se vidi kako neuspješno pokušava otvoriti ovu stranicu, a uz video je samo napisao: "Hrvatska, zemlja u kojoj ne radi ni link za prijavu korupcije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:34