ODVELA GA POLICIJA

Zaštitar napravio kaos u Traumi: Urlao na ljude da stave maske, a onda je izvadio elektrošoker...

Čovjek je u pola bijela dana remetio javni red i mir galameći u čekaonici Traume u Draškovićevoj

Ilustrativna fotografija

 Nera Simic/Cropix

Dok se nalazila sa suprugom, inače umirovljenim policajcem koji je u invalidskim kolicima, u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici, Đurđa V. nikad neće zaboraviti scene muškarca u zaštitarskoj uniformi koje je priredio svim prisutnima.

- Stajala sam pored muža uz neki stup kod ulaza u čekaonicu koja je bila puna ljudi. Bio je žamor i odjednom je ispred nas došao mladić te počeo vikati: "Tišina, tišina, stavite maske na lice". Bio je u zaštitarskom odijelu i bio je to isti čovjek koji nas je u svojstvu zaštitara pregledavao pri ulasku u bolnicu. Iznenadilo me zašto viče jer smo svi imali maske, a moj muž ga je na to upitao zašto viče na nas kad on prvi nema masku. Počeo je galamiti na mog muža i iz džepa je izvadio elektrošoker iz kojeg su izlazile iskrice. Njime je prilazio mom suprugu gurajući ga prema njemu sve bliže. Prestrašila sam se, a muž, znajući o kakvom se oružju radi, rekao mi je da mu dam mobitel. Pozvao je policiju, a taj čovjek kad je čuo to, otišao je od nas. Policija je brzo stigla te su ga odveli – ispričala je pod vidnim dojmom gospođa koja je vidjela da su mu tada i oduzeli elektrošoker iz ruke.

A počinitelj je Dejan M., osoba s kojom je policija već imala posla krajem 2021. radi narušavanja javnog reda i mira.

Prema optužnom prijedlogu, zbog kojeg je nedavno Dean M. osuđen na kaznu od 590 eura, u što su uračunati i sudski troškovi, on je u pola bijela dana remetio javni red i mir galameći u čekaonici Traume u Draškovićevoj.

Vikao je svima: "Stavite odmah masku preko lica, ja ne moram jer sam službena osoba" i ogriješio se o članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. A kako je pritom mahao i električnim paralizatorom Police, koji je ujedno i svjetiljka, i koji spada u oružje D kategorije, te je pritom pritiskao gumb za paljenje ispred pacijenata koje je ujedno i uznemirio sijući strah, prekršio je čl.29. st.5 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sudske pozive je osuđeni muškarac ignorirao tako da je izostala njegova strana priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:53